• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Gercüş Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gercüş Devlet Hastanesi’nde bir süre önce çalışmalarına başlanılan hemodiyaliz ünitesi, 4 diyaliz cihazı ve 4 yatak kapasite ile hasta kabulüne başladı. Bu anlamda hemodiyaliz ünitesi Gercüş’te bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Hemodiyaliz ünitesi ile ilgili bilgi veren Gercüş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Baz şöyle konuştu: “Hastanemiz bünyesinde hemodiyaliz ünitesi yoktu ve bu büyük bir eksiklikti. Bir süre önce çalışmalarına başladığımız hemodiyaliz ünitesini bitirip hasta kabulüne başladık.” dedi.

“Diyaliz hastaları daha önce 130 kilometre yol gidiyorlardı”

Diyaliz hastalarının daha önce kilometrelerce yol giderek bu hizmeti alabildiklerine dikkat çeken Baz, “4 diyaliz cihazı ve 4 yatak kapasiteli olan hemodiyaliz ünitemizde 3 hemodiyaliz hastamıza tedavi vermekteyiz. Bu hastalar daha önce diyaliz için 130 kilometre yol giderek başka merkezlerde bu hizmeti almaktaydılar. Diyaliz seansı sonunda hastalar hem çok yorgun düşer hem de hipotansif bir şekilde seanstan çıkarlar. Bu da hastalar açısından çok sıkıntılı bir durumdur. Diyaliz ünitesinin hastanemizde açılmasıyla, hastalarımız daha rahat bir şekilde ve yorulmadan gelip sağlık hizmetini alabilmektedirler.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir