• DOLAR 32.169
  • EURO 35.185
  • ALTIN 2470.235
  • ...
Erdemliler Derneğinden Kutlu Doğum standına saldıranlara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şubat ayında yapılacak olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı standına yönelik PKK`li öğreciler tarafından yapılan saldırıya tepkiler devam ediyor.

Diyarbakır`da faaliyet yürüten Erdemliler Derneği bu gün yayımladığı basın açıklamasıyla standa ve dindar öğrencilere yönelik yapılan saldırıları sert bir dille kınayarak, saldırıyı yapanların vicdanlarının kör, beyinlerinin dumura uğramış unsurlar olduğunu söyledi.

“Bilge Gençlik Kulübünün PKK/HDP'lilerce hedef haline getirildi”

Gençlerin tertiplediği Kutlu Doğum etkinliğini hazmedemeyen PKK-BDP`lilerin saldırısı sonucu onlarca dindar öğrencinin yaralandığı belirtilen açıklamada, Dicle Üniversitesinde okuyan dindar öğrencilerin üyesi olduğu Bilge Gençlik Kulübünün PKK/HDP'lilerce hedef haline getirildiği ve yaptıkları her etkinlikte saldırıya uğradıkları ifade edildi.
Açıklamada devamla; “Siyer sınavı için açılan standa ve bu standın başında bulunan öğrencilere yapılan saldırı, insanlıktan nasibini almamış ahlak ve erdem yoksunu, kişilik dezenformasyonu yaşayan vicdanı kör beyni dumura uğramış unsurların işidir.” denildi.

“Bu hadsiz saldırılar tektipçi, faşist yüzlerin açığa çıkmasından başka bir şey değildir.”

Demokrasi kelimesini ağızlarından düşürmeyenlerin kendileri dışında hiç kimseye tahammül etmediklerini ibretle izledikleri belirtilen basın açıklamasında, dindar kimlikleri ile bilinen gençlere yönelik girişilen saldırı ve takınılan tavra sert tepki gösterildi.

Açıklamada, “Bu hadsiz ve malum güruhun yaptıkları saldırılar tektipçi, faşist ve bir o kadarda kirli olan "demokratik"  yüzlerin açığa çıkmasından başka bir şey değildir.” ifadeleri kullanıldı.

“Baskınlarla hiç bir gerçeği örtemez ve insanlığın kutlu yürüyüşünü engelleyemezsiniz”
Erdemliler Derneği olarak Diyarbakır'da halkın huzurunu esas aldıkları belirtilen açıklamada,  yapılan çirkin saldırılar nefretle kınanırken, “Bu tahammülsüz, sosyal faşist ve despot düşünce sahiplerine diyoruz ki: ‘baskılarla/baskınlarla hiç bir gerçeği örtemez ve insanlığın kutlu yürüyüşünü engelleyemezsiniz.” şeklinde belirtildi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir