• DOLAR 34.253
  • EURO 37.591
  • ALTIN 2913.731
  • ...
 `İslam`a yapılan saldırılara karşı Müslümanlar uyanık olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Araştırmacı Yazar Abdulaziz Kutlay İslam`ın şiarlarından olan başörtüsüne hakareti değerlendirerek, Hz Muhammed`e Allah tarafından risaleti tebliği etme görevi verildiği günden bu yana İslama ve Müslümanlara çeşitli saldırıların gerçekleştirdiğini belirterek, Ebu Cehil ve Ebu Lehep tarafından Peygambere birçok hakaret ve işkencenin yapıldığını belirtti.

Günümüzde de İslam`a ve Müslümanlara birçok saldırının gerçekleştirildiğini ifade eden Kutluay, " Resulullah döneminde Müslümanlara ambargo uygulandı, birçok Müslüman şehit edildi.Ama buna rağmen Müslümanlar çoğaldı ve İslam dini hâkim oldu. Günümüzde de İslam`a ve Müslümanlara birçok saldırı gerçekleştirildi. Müslümanlar ortadan kaldırılmak istendi.  Topla tüfekle amacına ulaşamayınca Müslümanlığın sembolü olan Kur`an ve başörtüyü Müslümanların elinden almaya çalıştılar.” Dedi.

“İslam düşmanları çarşafa ve sakala geçmişte de savaş açmıştı”

Sarık, cübbe, sakal çarşaf ve başörtüsünün İslam`ı çağrıştırdığını bu nedenle de İslam düşmanlarının çarşafa ve sakala hem geçmişte hemde günümüzde savaş açtıklarını belirten Kutluay değerlendirmesinin devamında, “İslam düşmanları,  Müslüman halkın elinde Kuran ve Peygamberin sünneti var olduğu müddetçe Müslümanları yok edemeyeceklerini anladılar. Bu nedenle Müslümanların ellerinden İslam`ı çağrıştıran her şeyin başta Kuran ve başörtü olmak üzere almaya çalıştılar. Ama Allah`ın izniyle alamadılar. Almak içinde hala uğraşıyorlar” ifadelerine yer verdi.  

“İslam düşmanları Kur`an ve Sünneti ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışıyorlar”

İslam düşmanlarının Kur`anı ve sünneti ortadan kaldırmak için var gücüyle çalıştığını, buna karşı ise Müslüman kadın ve erkeğin İslam`ı iyi anlayıp hayatına geçirmesi gerektiğini ifade eden Kutluay daha sonra, “Nur Süresinde, Ahzap Süresinde O örtünme ile ilgili Mümin hanımlara söyle örtülerini şu şekilde yapsınlar. Hz. Peygamberin sünnetinde bu var. Tabi Müslüman gençler aynı şekilde hatta İslam o kadar hassas ki kadınlara yolda topuklarını sert vurmasınlar onun o sesi bile kötü şeylere çağrışım yapabilir.` Müslüman hanımlar buna çok dikkat etmeleri lazım ve Allah Kur`an da buna yer ayırmışsa çok önemine binaendir. Onun için Müslümanlar o emirleri anlamaya çalışsınlar. Mesela şimdi anlamadan birileri 2 satır yazı yazıyor aleyhinde ona aldanıp veya filim çekiyorlar veya diziler yapıyorlar. Çocuklarımızın, gençlerimizin akıllarını almak için biz Müslüman aile olarak çocuklarımızı küçük yaşta buna hazırlamamız lazım eğer küçük yaşta hazırlamazsa büyüdükten sonra çok zor olur” şeklinde devam etti.  

“Okumadan uzaklaştık”

Kutluay devamla, “İmam Gazali diyor ki; ‘Çocuk telkin ile anlar, büyüdü mü delil ile anlar” delil de tıpkı bir gayri Müslim`in Müslüman olması gibi nedenmiş bu ne biçim iş diye sorgular sonra yapar. Müslüman çocuklar delil ile anne baba ona güzel model olursa bir ailede o çocuk ta o modelin üzerine gelişir gider. Bu gün en büyük eksikliğimiz budur Müslümanlar özür dileyerek söylüyorum Müslümanlığı çok iyi bilmiyorlar okumadan koptuk yani kitap okuma hevesimiz maalesef yok şuanda yeni çıkan elektronikler internet üzerinden okuyorlar benim kafama girmiyorlar biz çocukken hoca da okuduk küçük yaşta öyle kitaptan okumakta daha zevk alıyoruz kitap okumayı tavsiye ederim. Elhamdülillah bu gün yok yok istediğiniz eseri buluyorsunuz danışırsınız bir bilirkişiye bazı zararlı olan da var İslam adına sünneti inkâr modası çıktı Hz. Muhammed siz bir İslam çıktı tasavvuf süz bir İslam çıktı Kur`an`a saldırı saldırı esefle bazı isimlerin eserlerini okuyoruz. Esefle söylüyorum Hz. Peygambere bazı isimler kullanıyorlar çok argo çok terbiyesizce bunlarıda bilirkişi güzel bir hoca efendiye sorun bu kitabı okuyayım filan eserde okuyayım mı inşallah geleceğimiz parlaktır. Diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir