• DOLAR 32.197
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2399.934
  • ...
Batman'da aile hekimleri greve gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Getirilen nöbet sistemine tepki gösteren Batman’daki aile hekimleri, İl Halk Sağlığı önünde basın açıklaması yaparak bir günlük greve gitti. Batman Tabip Odasının da destek verdiği basın açıklamasını Batman Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyon Başkanı Selahattin Oğuz, okudu.

Nöbet uygulamasının birinci basamak sağlık hizmetlerini parçalayacağını savunan Oğuz, “Sağlık Bakanlığı, ASM çalışanlarına daha iyi çalışma koşulları sağladığını iddia ediyordu. Hafta içi 40 saat çalışmaya ek olarak geç saatlere dek esnek, haftasonu cumartesi günleri fazladan çalıştırmayı düzenleyen genelgeyi yayınladı. Acilleri tıka basa dolduran, niteliği düşük sağlık hizmeti anlayışı çökmüştür. Oluşan tahribatın ASM’leri gece gündüz açık tutarak giderilemeyeceği ortadadır. Böylelikle birinci basamağa verilecek zararında daha büyük olacağı açıktır.” dedi.

Sağlık Bakanlığına seslenen Oğuz, “Sağlık Bakanlığını uyarıyoruz. ASM sağlık çalışanlarının yitirilmiş temel sağlık hakları üzerine yenilerini ekleyerek haftada 40 saat çalışma üzerine hafta sonları ve hafta içleri esnek çalışma dayatmalarından vazgeçin. Birinci basama sağlık çalışanları olarak iş güvencesi, insani çalışma koşulları, toplumun her kesimini kapsayacak katkı ve katılımsız eşit koşullarda nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Kendi haklarımız ve toplumun sağlık hakkı için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları sessiz bir şekilde dağıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir