• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Öğretmenden yoksul öğrencilere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Karlıova ilçesinde bulunan Karlıova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknoloji öğretmeni Çiğdem Göktaş Aksöz (32) maddi durumu iyi olmayan 321 öğrenciye yardım yapılmasına aracı oldu.

Karlıova`ya iki ay önce tayini çıkan Çiğdem Aksöz, okulda maddi durumu kötü olan öğrencileri gördükten sonra tanıdık iş adamlarıyla irtibata girerek öğrencilere yardımda bulundu. Kış aylarının gelmesiyle beraber yağan kar yağışında okula yazlık ayakkabı ve üstleriyle gelen öğrencileri gördüğünde çok etkilendiğini söyleyen Çiğdem öğretmen geceleri uyumadığını ve bu öğrencilere nasıl yardım yapabileceği konusunda araştırmalara başladı.

Daha önce bir bankada çalıştığını söyleyen Aksöz öğretmen burada bir işadamı tanıdığını ve hemen aklına bu işadamından yardım istemesi konusunda karara vardığını ifade etti.

 Kocaali`de bir özel firmanın sahibi olan işadamını arayan Aksöz, öğretmeni olduğu okulda maddi durumu kötü olan ve kışlık giyime ihtiyacı olan öğrenciler olduğunu söyleyerek yardım istedi.

Yapılan yardım çalışması hakkında bilgi veren Aksöz öğretmen,  “Öğretmen olduğum gün ilk tercihimi Karlıova`ya yaptım. Buranın kırsal bir yer olduğunu ve Öğretmen eksikliğinin yoğun olduğu yerlerden biri olarak düşündüm ve buraya geldim. Bizler sıkı sıkı kışlık giysilerimizi giyerek okula geldiğimizde onların üşüdüğünü gördüm. Bu öğrenciler bir birlerine Kürtçe üşüyoruz dediklerine tanık olduğumda uyuyamaz hale geldim. Bu öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ettiğimde ailelerinde durumunun kötü olduğunu yaptığımız ev ziyaretlerinde tanık olduk bu beni daha da büyük yaraladı. Hemen bunlara yardım etmek için çalışmalar başlattım. Önce bu öğrencilerimize sosyal yardımlaşma üzerinden yardım yapayım düşüncesi oluştuğunda bunun uzun süreceği ve bu öğrencilerin bu süre zarfında daha çok üşüyeceğini tahmin ettim ve bundan vazgeçtim. Sonralarında bir işadamı arkadaşım vardı daha önceden çalıştığım bankadan tanıyordum o aklıma geldi ve hemen arayarak ondan yardım istedim sağ olsun beni kırmadı ve öğrencilerimize yardım etti. Bu öğrencilerimizle hemen bir psikolog eşliğinde görüşme yaptım kimin neye ihtiyacı olduğunu tespit ettim” dedi.

Kışlık giysilerin dağıtımına katılan Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin ise böylesi kutsal bir çalışma yürüten öğretmenlerin Karlıova`da var olduğunu bilmek kendisini çok memnun ettiğini söyleyerek, “Öncelikle ilçemize bu denli yardım eden işadamımıza teşekkür etmek istiyorum. Kaymakamlık olarak Vakıf olarak öğrencilerimize sürekli destek oluyoruz. Biz bunları yaparken ülkemizde eğitime öğretime gönülden destek olan vatandaşlarımızın bizim yanımızda olduğunu bilmek bize gurur veriyor. Bu vatandaşlarımıza sesimizi duyuran öğretmenimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Öğretmenimiz öğrencileri için özverili bir çalışma içerisine girmiş bundan dolayı onu ayrıca takdir etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir