• DOLAR 32.26
  • EURO 34.694
  • ALTIN 2401.22
  • ...
Kutlu Doğuma tahammülsüzlük İslam`a olan düşmanlığın emaresidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan Kutlu Doğum etkinliklerini Kürd halkının sahiplendiği ifade edilen açıklamada, Müslüman Kürd halkının  hiçbir şeye göstermedikleri ilgi ve alakayı Kutlu Doğum programına gösterdiği belirtildi.

“Kutlu Doğumlar Peygambere olan sevginin tezahürü ve sadakatin göstergesidir”

Açıklamada devamla, “ Kutlu doğum etkinlikleri; Müslüman Kürt halkının, Peygambere olan bağlılığını ve sadakatini hiçbir yoruma mahal bırakmayacak bir şekilde tüm Türkiye ve dünyaya ilan etmiştir. Dünyanın hiçbir ülkesinde Peygambere olan sevginin tezahürü ve sadakati bu kadar yoğun bir coşkunlukla kutlanmamıştır. Dolayısıyla; bu yönüyle bu programlar eşsizdir, Müslüman Kürd halkının ortak değeridir.” denildi.

“Köhnemiş sosyalizmi faşist bir anlayışla bu halka dayatmaya çalışıyorlar”

Kutlu Doğum  etkinlikleriyle Müslüman Kürd halkın Medine`deki Ensar misali ortadan kaldırılmak istenen İslam davasına ve Peygamberine 1400 yıl önceki şiarlarla tekrardan sahiplendiği belirtilen açıklamada, “Kutlu Doğum etkinlikleri; Müslüman halkımızı dini değerlerinden ve İslami yaşantıdan uzaklaştırmak için yaklaşık bir asırdır kendisine dayatılan ve kanını emen seküler, despot, ulusalcı sisteme karşı onurlu bir duruştur.  Ayrıca otuz yılı aşkındır bir süredir halkımızın mağduriyeti ve mazlumiyetini suiistimal ederek köhnemiş sosyalizmi faşist bir anlayışla bu halka dayatmaya çalışan ve bunun üzerinden palazlanmaya çalışanların yüzüne inen bir şamardır ve inmeye de devam edecektir.” denildi.

“Bu menfur heveslilerin hevesleri kursaklarında kalacak”               

Müslüman  halk için bu kadar ehemmiyet kesp eden ve önemsenen böylesi programlara karşı bölgede oluşan İslami ortamın din düşmanlarınca tahammülsüze karşılanmasının sadece bu gün yaşanan bir durum olmadığını ve bu tahammülsüzlüğün tarih boyunca örneklerine rastlanmasının mümkün olduğu ifade edilen açıklamada, “Kutlu doğum etkinlikleriyle Müslüman Diyarbakır halkımız, tüm Emperyalist güçlerin ve onların yerli uşaklarının bu bölgede tertiplemeye ve planlamaya çalıştıkları tüm kirli emellerini, ellerinin tersi ile itmiştir. Bu menfur heveslilerin heveslerini kursaklarında bırakarak tercihlerini Peygambere bağlılık yönünde ilan etmiş, onun izinde gideceğini huzurun, güvenin, barışın, kardeşliğin ve çözümün adresini açıkça ortaya koymuştur.” ifadeleri kullanıldı.

“PKK-HDP`lilerin saldırısı sonucu onlarca öğrenci yaralamıştır”   

Kutlu  Doğum etkinliklerinin, ülkenin ve İslam ümmetinin üzerinde bir karabasan gibi çöken makûs talihini değiştirecek bir diriliş ruhu olduğu ve bu dirilişi görenlerin bundan korktuğu belirten açıklamada, “Kutlu Doğum etkinlikleri ile Peygamberimizin getirdiği İlahi mesaja karşı Mekke müşriklerinin gösterdiği hezeyanlar, direnç ve tepkinin bir benzerini de, Peygamberimizin mesajının toplumun tüm kesimlerine ulaşmaması için,  bu gün de iç ve dış mihraklarca aynı yöntemle engellenmek istenmektedir. Dicle Üniversitesinde geçen yıl dindar gençlerin tertiplediği Kutlu Doğum etkinliğini hazmedemeyen PKK-HDP`lilerin saldırısı sonucu onlarca öğrenci yaralamıştır. Bu yıl da Dicle Üniversitesinde okuyan Bilge Gençlik Kulübü üyesi gençler tarafından İlahiyat ve Eğitim fakültesinde Kutlu Doğum Siyer Sınavı için stand açılmıştır. Bunu hazmedemeyen PKK/HDP'li öğrenciler eğitim fakültesindeki standa saldırı yapmış, bu ilahi çağrının insanlığa ulaması için kirli emellerini bir kez daha ortaya koymuşlardır.” ifadeleri kullanıldı.

“Polisin saldırıya uğrayan dindar gençleri gözaltına almaya çalışması manidardır”

Emniyet ve kolluk kuvvetlerinin üniversiteli gençleri saldırganlardan koruma yerine bıçaklanan ve darp edilen dindar gençleri darp ettiği belirtilen açıklamada, polisin saldırıya uğrayan dindar gençleri gözaltına almaya çalışmasının manidar olduğu belirtildi.

“Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır”

Açıklamada devamla, “Müslüman Kürd halkı, HDP/PKK Kürt müşrik hareketinin Kobani olaylarında olduğu gibi Kutlu Doğum etkinliklerine karşı düşmanlıklarını halkımız ve bölgemiz üzerinde oynanan bu küresel oyunu görmektedir. Bölge halkımız tüm olup bitenleri bu işin taşeronlarını ve uşaklarını iyi bilmekte, bu ihanet çetelerinin hedeflerine ulaşamayacaklarını yürekten inanmaktadır. Mekke müşrik toplumu ile günümüzdeki takipçileri olan sosyalist Kürt müşrik hareketi olan PKK`nın her türlü entrika, menfi propaganda ve tehditlerine rağmen, İlahi buyruğun tecellisi olarak Yüce Allah`ın Kur`an-ı Kerimde ferman buyurduğu gibi; “Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır”. İfadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir