• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Öğrenciler, çalışma hayatına hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) iş ve meslek danışmanları tarafından meslek liseleri, genel liseler ve ortaokulların son sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında devam edecek olan seminerlerin ilki Batman Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verilen seminerle başladı.

Seminere katılan Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, yaptığı açılış konuşmasında rekabet ortamında iş aramanın önemine, donanımlı bir şekilde işgücü piyasasına hazırlanmanın gerekliliğine dikkat çekerek iş hayatında teorik bilgilerin tek başına yeterli olmadığının altını çizdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Eviz, “Danışmanlarımız tarafından gerçekleştirilecek olan eğitim kurumu ziyaretlerinde, öğrencilerimize işgücü piyasası hakkında bilgilendirme yapılacak ve iş aramada detaylı ve profesyonel destek verilecektir. Bu saha çalışmamız profesyonel anlamda ‘Uygun işe uygun eleman` temini için önemli bir katkı sunulmuş olacaktır. Lise ve dengi okullarımızda ‘İş arama becerileri Semineri` ortaokullarımıza yönelik ise ‘İş Hayatına Hazırlık Seminerleri` ile öğrencilerimiz çalışma hayatı açısından daha donanımlı hale gelecektir.”dedi.

Çalışmalarının öğrencilere olumlu katkı sağlayacağını söyleyen Eviz, “Ayrıca bu çalışma sayesinde öğrencilerimize kurumumuz tarafından uygulanan mesleki yönelim test bataryası da tanıtılmaktadır. Mesleki yönelim bataryasının uygulanma amacı; kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini fark ederek geliştirmelerini desteklemek ve böylece mesleki alternatiflerini görerek tercihlerini netleştirmelerine yardımcı olmaktır. Bu ölçme aracı bireylerin farklı meslekleri ve kendi kişisel özelliklerini tanımaları ve kendileri için en uygun mesleği bulabilmelerini hedeflemektedir. Kişiler, kurumumuza gelerek bu ölçme aracını uygulayabilir ve sonuçlarını kurumumuz iş ve meslek danışmanlarıyla değerlendirebilirler. Mesleki yönelim bataryasından elde edilen sonuçlara göre, adayın uygun meslek kurslarına ya da açık pozisyonlara yönlendirilmesi mümkün olabilecektir. Bu çalışmalarımızın öğrencilerimize olumlu katkı sağlamasını diliyorum.”ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir