• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Bursa`da `Nebevi Davet Yöntemi` anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gerçekleştirdiği İslami etkinlerle takdir toplayan Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü, üye ve gönüllülerine  Davette Nebevi yöntemin metotları ve hikmetlerini anlattı.
Ördekli Kültür Merkezi`nde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda vatandaş katılırken, gençlerin yoğunlukta olması dikkat çekti.

Moderatörlüğünü eğitimci Abidin Gökhan`ın yaptığı panelde Eğitimci Adnan Alınç, Davetçinin özelliklerini, Rıdvan Yont ise ‘Davette Hikmet` konusunu anlatırken, programda sinevizyon gösterimi ve soru cevap bölümleri de yer aldı.
Yunus Ulaş`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Eğitimci Adnan Alınç, Davetçinin kendinde taşıması gereken özelliklerden söz etti.

Konuşmasına Kur`an-ı Kerim`den ayetlerle başlayan Alınç, ‘Allah`a davet eden, salih amel işleyen ve gerçekten ‘Ben Allah`a teslim olanlardanım` diyenden daha güzel sözlü kim olabilir?` Ayetini okudu.
Bir davetçi için olmazsa olmazlardan olan sadakatten söz eden Alınç, ”Allah`a sadakatte zirve olmalı, yani davası onun için en önemli olmalı. İhlas ve samimiyet davetçinin olmazsa olmazıdır.”dedi.

Davetçinin davet edeceği kişiyi iyi tanıması gerektiğini belirten Alınç, “Kimi, nasıl, ne için davet edeceğini iyi bilmeli. Davetine değer olup olmadığını iyi tahlil etmeli. Biz peygamberlere ve sahabelere baktığımızda, genellikle nokta atışlar yaptığını görürüz. Yani davet ettikleri insanlar, genelde olumlu cevap veren insanlardır.”şeklinde konuştu.

Davetçinin diğer bir özelliğinin ise davet edeceği kişiye değer vermesi olduğuna değinen Alınç, “Değer vermek ancak samimiyetle olur. Değer verilmemek, önemsenmemek, bir insanın yaşayacağı en kötü durumdur.”diye konuştu.
Buna benzer davetçinin birçok özelliği olması gerektiğinin altını çizen Adnan Alınç`tan sonra Rıdvan Yont  da, Davette Hikmet konusunu ele aldı.

Konuşmasına Peygamber Efendimizin (s.a.v) bir hadisiyle başlayan Rıdvan Yont Hoca, Kur`an-ı Kerim`den ayetler örnek vererek konuşmasını sürdürdü.

Rabbimizin İslam`a çağıracağımız kişiyi hikmetle çağırmamız gerektiğini belirten Yont, “Hikmet derin görüşlülük,  muhakemenin mantığı, idrak ve bilgelik anlamlarına geliyor.”dedi.

Hikmetle ilgili sahabelerin hayatından çeşitli örnekler vererek konuşmasını sürdüren Yont, “İşte bunlar Müslüman davetçinin takınması gereken tavırlardır.” diye konuştu.

Programda yapılan konuşmaların ardından, soru- cevap bölümüne geçildi. Samimi ve neşeli bir havada geçen soru cevap bölümünde konuklar, davetçinin özellikleri ve davette hikmetle ilgili çok sayıda soru yönelttiler.

(Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir