• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
“Umarım ki hükümet bu yasayı uygular”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, molotofun saldırı aracı olarak değerlendirilmesinin de yer aldığı yeni iç güvenlik paketi hakkında “Yasin Börü`nün annesine sormak lazım İç Güvenlik Reformu gerekli mi değil mi?” demesi üzerine Yasin Börü`nün annesi açıklamalarda bulundu.

İlke Haber`e konuşan Yasin Börü`nün annesi Hatice Börü, “Başbakan Ahmet Davutoğlu,  yaşadığım acıyı yaşamadığı için bu sorunun bana sorulmasını istedi. Molotof, insanların öldürülmesine veya kalıcı yaralar almasına yol açıyor. Umarım ki hükümet bu yasayı uygular.” diyerek yeni iç güvenlik paketinde yer alan molotofun saldırı aracı olarak değerlendirilmesini destekledi.

“İnşallah, bu yasalar sözde kalmaz, uygulamaya geçer”

Molotof`un tehlikeli olduğunu aslında 10 yaşında bir çocuğun dahi bilebileceğini söyleyen Börü, “Çıkarılan yasa çok yerinde. İnşallah, Hükümet sözünün arkasında durur. İnşallah bu yasalar sözde kalmaz, uygulamaya geçer. Gereken önlemler alınsın ki, başka Yasin`ler ölmesin. Suçsuz yere öldürülenlerin kanı yerde kalmasın. Hükümet, Yasin ve arkadaşlarının katillerini cezalandırır umarım.” dedi.

Börü, “Davutoğlu, yaşadığım acıyı az da olsa anlamış ki, Molotof yasasının önemini bana soruyor. Molotof, insanların ölümüne sebep oluyor.  Öldürmese bile insanda kalıcı yaralar meydana getirir. Başbakan eğer gerçekten sözünde durur ve bu yasayı uygularsa,  yerinde bir karar almış olur.” şeklinde konuştu.

“Selahattin Demirtaş`ta cezalandırılsın”

Gereken önlemlerin alınmasını isteyen Börü, “Başka Yasinler ölmesin. Suçsuz yere öldürülenlerin kanı yerde kalmasın. Hükümet, umarım Yasin ve arkadaşlarının katillerini cezalandırır. Selahattin Demirtaş`ın da cezalandırılması gerekiyor. Ondan davacıyım. Çünkü Yasin`in ve arkadaşlarının katili kendisidir. Sokağa çıkma kararını alan diğer bütün suçluların da cezalandırılmasını istiyorum. Suçlulara yeteri kadar ceza verilmemiş olacak ki, bu suçlular yine insanları sokağa çağırıp masum insanların ölmesine sebebiyet vermeye kalkıyorlar.”  diyerek tepki gösterdi.

“Yine aynı şekilde kendi yandaşlarını sokağa dökmek istiyorlar” 

Demirtaş`ın çağrısı üzerine sokağa dökülen insanların, birçok kişinin canına kast ettiğini belirten Börü, “Yine aynı şekilde, kendi yandaşlarını sokağa dökmek istiyorlar.  Geçen gün yaşanan olayları kabullenmiyordu. Benim olaylarla ilgim yok diyordu. Hâlbuki şimdi yine insanları sokağa dökmeye çalışıyor. Böylece, olayların baş suçlusu olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. 6-7 Ekim olaylarından dolayı Selahattin Demirtaş`dan davacıyım. Eğer, tekrar olayların başlamasına neden olursa ve Devlet de buna göz yumarsa; demek ki, Devlet de onlarla işbirliği içerisindedir.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir