• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
HÜDA PAR`dan Memur Sen`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, İl Başkan Yardımcısı Kemal Furat ve İl Sekreteri Fethullah Özsoy`un katıldığı ziyarette heyeti Memur Sen Bursa İl temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Bursa İl Başkanı Numan Şeker karşıladı.

Ziyarette özellikle geçtiğimiz günlerde yapılan 19. Milli Eğitim şurası ve 6-7 Ekim olaylarında PKK yandaşlarının islam'ın kutsal değerlerine yönelik saldırıları konuşuldu.

Eğitim Şurası`nda ‘Karma eğitim`in son bulması yönünde herhangi bir kararın çıkmamasını üzüntüyle karşıladıklarını belirten HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, İslami değerler konusunda genel bir duyarsızlık olduğunu ifade ederek, "Bakın 6-8 Ekim olaylarında tarihte görülmemiş bir vahşet yaşandı ancak bu konuya çok duyarsız kalındı.  İşte bu da karşı tarafı cesaretlendiriyor. Yani halk böyle sessiz oldukça veya sesi böyle cılız çıktığı sürece onlar da cesaretleniyorlar.” diye konuştu.

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker ise, 19. Eğitim Şurası`nda karma eğitimin son bulmasına yönelik herhangi bir kararın çıkmamasından yakınarak, karma eğitimin toplumsal zararlarını anlattı.

Eğitimin bu konuda en azından tercihe bırakılması gerektiğini kaydeden Şeker, “Tercih imkanı verin, ben kızımı sadece kız lisesinde okutmak istiyorum.  Tamam, zorunlu olsun demiyorum ama tercih hakkı sunulsun. Karma okutmak isteyen gitsin karma okutsun ne istiyorsa yapsın. Ama bunu istemeyene de bu imkan verilsin.” şeklinde konuştu.

Karşılıklı dua ve temennilerin ardından HÜDA PAR heyeti Numan Şeker`le vedalaşarak Memur Sen il binasından ayrıldı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir