• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
Ergani'de darb edilen öğretmen için basın açıklaması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bir araya gelen Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Aktif Eğitim-Sen ve Özgür Eğitim-Sen üyeleri, Sezai Karakoç Ortaokulunda İngilizce öğretmenliği yapan Murat Lafçı’ya yönelik şiddeti basın açıklamasıyla kınadı.

Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Ergani İlçe Başkanı Cabbar Tekin, öğretmenlere yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti. Tekin, “Bugün burada bulunmamızın temel sebebi ilçemizde öğretmenlik yapan arkadaşımızın fiziki saldırıya uğramasıdır. Bu saldırı sonucu arkadaşımız darp edilmiştir. Eğer bu saldırıyı yapanlar o an engellenemeselerdi daha da kötü bir sonucun bizi beklemesi kaçınılmaz olacaktı. Bizim için en büyük teselli kaynağı arkadaşımızın böyle bir tehlikeyi ucuz atlatmış olmasıdır.”dedi.

 Öğretmenlere saldırıların arttığını dile getiren Tekin “Biliyorsunuz geçen sene de yine bir öğretmen arkadaşımıza yönelik bir bıçaklı saldırı olmuştu. Öğretmen arkadaşımız ölümden dönmüştü. Biz bu olaya yönelik olarak sert bir tepki ortaya koymuş. O zaman da hem siyasal iktidarı hem de buradaki yetkilileri uyarmıştık. Bu olay karşısında da sessiz kalmayacağız. Gerekli eylem ve etkinliklerde bu olayda sorumlulukları olan herkesi teşhir etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha belirtiyoruz.”ifadelerini kullandı. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir