• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Rahmet Eli Kasım ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahmet Eli Gıda Bankası, Kasım ayında aralarında Afgan ve Suriyeli mültecilerin de bulunduğu yüzlerce ihtiyaç sahibine yardım götürdü. Derneğin yaptığı yardımlarda792 ihtiyaç sahibi aileye ulaşıldığı belirtildi.

Rahmet Eli Gıda Bankası, Kasım ayı içerisinde dul, yetim, muhtaç ve ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Van’da yaşamlarını sürdüren Afgan ve Suriyeli mültecilerin de bulunduğu toplam 792 muhtaç aileye toplamda 36 bin 186 TL değerinde giyim, temizlik ve kırmızı et  yardımında bulundu.

Dernek tarafından Kasım ayında 256 aileye 25 bin 600 TL değerinde giyim, 268 aileye 8 bin 40 TL değerinde 2 kilogramdan oluşan kırmızı et paketi ve 268 aileye 2 bin 546 TL değerinde temizlik paketi yardımında bulunulduğu açıklandı.

Kasım ayı faaliyet raporunu dernek binasında yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Rahmet Eli Gıda Bankası Dernek Başkanı Sabri Yıldırım, “Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği olarak Kasım ayı çalışmalarımız kapsamında toplamda 792 aileye 36 bin 186 TL değerinde yardım ulaştırdık. Bu yardımları tespitlerimizde kayıtlı durumda olan yardıma muhtaç ailelerimize düzenli olarak  yardım paketleri şeklinde ulaştırıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Van’daki mültecilere de yardımda bulunduklarını söyleyen Yıldırım, 65 Afgan ve 35 Suriyeli aile olmak üzere toplamda 97 mülteci  aileye yardımda bulunduklarını dile getirdi.

“Fakir aile sayısı her geçen gün artmakta”

Yardımlarına her ay düzenli olarak devam etmekte olduklarını söyleyen Yıldırım, “Bizlere müracaatta bulunan fakir aile sayımız her geçen gün artmaktadır. İmkânlar ölçüsünde bütün fakir ailelerimize yardım ulaştırmayı hedefliyoruz ve Allah’a hamdolsun yardımlarımız halen devam etmektedir. Bu konuda bizlere yardımcı olan ve bizleri yalnız bırakmayan tüm hayırsever esnaf üye ve gönüllülerimizden Allah razı olsun.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir