• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
BÜ'de Petrol Araştırmaları ve Uygulama Merkezi kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Petrol şehriyle bütünleşmeye devam ediyor. Batman Üniversitesi’nde Petrol Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına dair  karar 30 Kasım 2014 tarih ve 29191 sayılı Resmi Gazete de yayımlandı

Kurulacak merkez kapsamında Petrol ve doğalgaz sektörünü ilgilendiren petrol, doğalgaz, jeotermal arama ve üretim, rafinaj ve taşıma ile ilgili konularda araştırma, inceleme, ölçüm ve izleme çalışmalarının yanı sıra, kamu ve yerli-yabancı özel kuruluşlar tarafından talep edilen konularda projeler üretilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren  Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam,“Petrol ve doğalgaz sektörünü ilgilendiren petrol, doğalgaz, jeotermal arama ve üretim, rafinaj ve taşıma ile ilgili konularda, yurt içi ve yurt dışındaki araştırma merkezlerinde ve endüstride olan gelişmeleri takip etmek ve mevcut bilgilerin Türkiye’ye kazandırılması hedeflenmektedir.                                                                                                                                                                                               Petrol sektöründe değişik alanlarda uygulanan metotlarda ve teknolojide geliştirici, özgün, bilimsel araştırma ortamı oluşturularak, yaratıcılığın özendirilmesi, petrol, doğalgaz ve jeotermal şirketlerinin talep edecekleri servis hizmetlerini vermek, bu çerçevede petrol ve ürünlerinin standartlara uygunluğunun tespit edilebilmesi amacıyla, analizleri yapmak ve analiz yöntemlerinin geliştirilmesi, komşu ve diğer ülkelerdeki petrol, doğalgaz ve jeotermal enerji konularında araştırma yapan bilimsel ve benzeri kuruluşların amacına uygun konularda işbirliği yapılmasına da katkı sağlanacak.                                                                                                     Petrol, doğalgaz ve jeotermal endüstrisindeki gelişmelere paralel olarak ve ihtiyaçlara cevap verecek düzeye gelince, Petrol Araştırma Enstitüsü olabilmek için gerekli çalışmaların yürütülmesi, Petrol, doğalgaz ve jeotermal araştırmacılığı konularında fizibilite çalışmaları yapmak; sondaj, tamamlama ve kuyu test programlarını hazırlamak ve yerli-yabancı özel kuruluşlar tarafından talep edilen konularda projelerin hazırlanması, Petrol, doğalgaz ve jeotermal teknolojisinin geliştirilmesi yönünde bölgesel, ulusal ve uluslararası faaliyetler kapsamında, plan ve proje çalışmalarının yapılması ve yönlendirilmesi gibi konularda faaliyetlerde bulunması hedefleniyor. Ayrıca Merkezimizin ilgi alanına giren konularda eğitim ve seminerler verilmesi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir