• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
TESSEP`ten Yasak Mağduru Öğrenciye Destek Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Seyhan İlçesi Barbaros İlköğretim Okulu 5-B öğrencisi Hacer Ayriç`in başörtüsü taktığı gerekçesiyle okul idaresince bir haftadır okula alınmadığı yönündeki haberlerin basına yansımasının ardından Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) harekete geçti. Ayriç ailesini ziyaret eden TESSEP yetkilileri, konuyla ilgili detaylı bilgi aldı.

 

TESSEP Genel Koordinatörü Ekrem Ertaş ile TESSEP`e üye derneklerden UMUT-DER Başkanı Selahaddin Yeniay`ın da katıldığı ziyarette; platform olarak başörtü yasağı mağduru tüm öğrencilerin yanında olduklarını belirttiler. Ayriç ailesine eğitim öğretimdeki hukuki haklarını anlattılar.

 

Daha sonra aileyle birlikte Hacer Ayriç`in okulunu ziyaret eden TESSEP heyeti, okul müdürü Ethem İlbars`la görüştü.

 

Ziyarette konuşan UMUT-DER Başkanı Selahaddin Yeniay, ilköğretimin zorunlu ve mecburi olduğunu hatırlattı. Okul idaresinin bir öğrencisini sınıfa almamasının suç olduğuna dikkat çeken Yeniay, başörtü takmanın kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı olması durumunda bile bunun cezasının sınıfa almama değil, tutanak tutma şeklinde uygulanması gerektiğini söyledi.

 

Okul Müdürü İlbars ise kılık-kıyafet yönetmeliğini göstererek; "Bu şekilde okula alamam. Eğer alırsam ben zor durumda kalırım, suç işlemiş olurum. Ben de istiyorum bu sorun çözülsün. Gidin ilçe milli eğitime, il milli eğitime, kaymakama, gerekirse vali ile görüşün onlar çözerse ben de bırakırım. Hatta bu sorunun mecliste kökten halledilmesi lazım` dedi.

 

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan TESSEP yetkilileri; "Okul idareleri, kılık kıyafet yönetmeliğini gerekçe göstererek başörtülü öğrencileri sınıfa alamayacaklarını, bunun çözüm yerinin, okul idareleri değil; Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı hatta Meclis olduğunu dile getiriyorlar. Biz de yetkililerin, ilgili Bakanlığın ve Hükümetin bu soruna kökten bir çözüm getirmesini talep ediyoruz" dediler.

 

Öte yandan; okul idaresinin çözüm için üst makamları adres göstermesi üzerine Ayriç ailesi de ilgili makamlara yazılı müracaatta bulunarak, kızlarının eğitim öğretiminden geri kalmaması için sınıfına alınmasını talep etti.

Ayhan Kaya - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir