• DOLAR 32.471
  • EURO 34.553
  • ALTIN 2475.109
  • ...
`Başörtüsüne Özgürlük Mitingi`ne Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflarla Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf Der) 23 Ekim`de Diyarbakır İstasyon Meydanında gerçekleştireceği "İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük Mitingi"ne toplumun her kesiminden destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

"İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük Mitingi"ne destek vereceğini açıklayan Yetim-Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma Derneği (Yetim Der) yazılı bir basın açıklaması yaptı.

"Kızlarımız Öğrenimlerini Yurt Dışında Tamamlamak Zorunda Kalıyor"
Yetim Der Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Fikri Karavil, yıllardır bu anlamsız, saçma ve insanlık dışı uygulamayı yapanların inançlarından ötürü, başörtüsü ile okumak isteyenleri anlamak istemediklerini belirterek "Olaylara bilimsel olarak bakması gereken, (sosyolojik, psikolojik ve inanç noktasında) bilim adamları, siyasetçiler, bürokratlar maalesef vakıaya ideolojik ve düşmanca bakarak sorunu daha girift hale getirmişlerdir" dedi.

Karavil, "Yüzlerce kızımız bu gayri insani davranış yüzünden okullarını yarıda bırakmak zorunda kaldı. Bir o kadarı öğrenimini yurt dışında tamamlamak zorunda kaldı. Başörtülülerin sakallıların cübbelilerin kurtardığı bir ülkede bu insanlık dışı uygulamanın inançlı insanlara yapılması manidardır." İfadelerini kullandı.

"Kızlarımız İkna Odalarına Alınmakta ve Tehdit Edilmektedir"
Başörtüsü sorununu çözmek için herhangi bir adım atılmadığını ifade eden, Karavil,"Yeni eğitim öğretim yılında okullarında başörtüsü takan kızlarımız cahiliye devrini aratmayacak uygulamalarla karşı karşıyadırlar. Körpecik kızlarımız anneleri, hacı babaları, hoca eşleri okul kapısına kadar örtülü olan müdürler ve öğretmenler tarafında ikna odalarına alınmakta, tehdit edilmektedir, hatta dövülerek şiddete maruz kalmaktadırlar. Sınıflarda hakaretler psikolojik baskılara maruz kalmaktadırlar. Kızlarımızı koruması gereken, okul önlerindeki uyuşturucu satanları etkisiz hale getirmeleri gereken emniyet güçleri bu insanlıktan nasibini almamışlarla bir olup, çocuklarımızı korkutmaktadırlar. Kanunen yasak olmadığı halde ilköğretim okullarında başörtüsünü yasaklayan bu hükümetin üniversitelerde sorunu çözeceğini iddia etmesi de inandırıcı değildir."

Sorunun inançlı insanların haklarını araması ve direnmesi ile çözüleceğine inandıklarını söyleyen Karavil sözlerine şöyle devam etti: "Bu meyanda Yetim Der olarak, Mustazaf Der`in Tesettüre Çağrı Seferberliğini ile İnanca Saygı Ve Başörtüsüne Özgürlük Mitingi hak arama mitingidir, hak arama gayretlerini takdirle karşılıyor ve kendilerine her türlü desteği vereceğimizi ilan ediyoruz"

Osman İçli-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir