• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
 Suriye`de Çözümün Nasıl Olacağı Noktasında Sıkıntı Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın açıklaması yaptı.

Erdoğan açıklamasından satır başları şunlar:

"Türkiye`de hayata geçirdiğimiz en önemli ve stratejik yatırımlarımızdan biri olan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili geniş detaylı bir çalışmayı yaptık. 3 yılı aşkın bir süredir devam eden bu çalışmaların bundan sonraki süreci, dün ÇED`in onaylanmasıyla daha da artacak."

"Bugüne kadar `Güney Akım` diye geçen ama şu ana kadar şu veya bu nedenlerle engellenen süreçte de bizler bu akşam yaptığımız görüşmelerle dayanışma içerisinde, herhangi bir hukuki neticesi olmayan ama ön mutabakatla tarafların bir çalışma yapıp, süratle kısa zamanda neticelendirip bu ön mutabakatı daha sonra kesin bir mutabakata çevirmek suretiyle bir adım atacağız. Bu adımdan Türkiye olarak doğalgaz açığımızda bizler istifade edeceğimiz gibi Yunanistan sınırında, Türkiye topraklarında bir dağıtım merkezi, bir hat oluşturmayı ve oradan talep neyse bu talebe göre o merkezden cevabın verilmesi noktasında da bir ön mutabakatımız var."

"Suriye ile ilgili 4 yıllık süre içerisinde birçok görüşmelerimiz oldu. Şu anda Suriye`deki zulmeden, katleden, terör estiren mevcut yönetimin bu durumlarını çok açıkça ortaya koydum. Sayın Başkanın (Putin) bu noktada farklı yaklaşımları da var ama geneli itibarıyla Suriye`deki şu halin bir çözüme kavuşturulması noktasında mutabıkız. `Nasıl`ı üzerinde sıkıntılarımız var. Nasıl çözüme kavuşturulacak bu noktada sıkıntılarımız var."

"Bu terör örgütü (DEAŞ) desteğini nereden alıyor? Bu konuda bir ortak dayanışmayı, mücadeleyi vermemiz gerekiyor. Burada da Rusya Federasyonu ile Türkiye`nin üzerinde, hatta İran`ın da üzerinde önemli görevler var. Olaya eğer mezhebi açıdan bakmaya kalkarsak bu işi çözemeyiz. Bu işi çözmek için insani noktada, vicdani noktada bu olaya bakmamız lazım. Bu şekilde de oluşturacağımız bir dayanışma platformuyla bu işlerin üzerine gitmemiz lazım. Yani `Esed giderse ne olur` gibi bir yaklaşım çok çok yanlış bir yaklaşım. 300 bini aşkın kişinin öldüğü Suriye, mevcut hale Esed yönetimiyle geldi. Demek ki ortada bir başarı yok, yıkılmış, yakılmış bir Suriye var"

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir