• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Elektrik işçisine borç şoku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Ceylanpınar ilçesinde, inşaatlarda elektrikçi olarak çalışan 2 çocuk babası 32 yaşındaki İsmail Turan isimli işçinin, adına kurulan paravan şirketle 600 milyon TL (600 Trilyon) borçlandırıldığı ortaya çıktı.

Yaklaşık bir yıl önce kendisine vergi dairesinden bir mektup geldiğini, bunun üzerine vergi dairesine gittiğini belirten Turan, “Vergi dairesinden gelen mektubu okuyunca 600 milyon TL vergi borcu çıktığını gördüm. Ne olduğunu anlamak için vergi dairesine gittim, orada da böyle bir borcumun olduğu söylendi. Ben her ne kadar bir işçi olduğumu, bu şirketle hiçbir bağlantım olmadığını söylesem de değişen bir şey olmadı.” dedi.

Adına Batman’da petrol ürünü ithal eden paravan bir şirket kurulduğunu belirten Turan, “Avukatımın yaptığı araştırmalar sonucu adıma açılmış bir paravan şirket olduğunu öğrendik. Batman’da özel bir şirketin benim adıma sahte imza ve evrakla kurulduğunu ve bana gelen vergi borcunun da bundan kaynaklı olduğunu öğrendim.”ifadelerini kullandı.

“Evime haciz geldi”
Sahte belge ve imzalardan dolayı evine haciz geldiğini belirten Turan,"Evim haczedildi. Çalıştığım inşaattan atlayıp intihar etmeyi bile düşündüm. Ama arkamda çocuklarımı bırakamazdım Dünya başıma yıkıldı, psikolojim bozuldu. Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. 10 aydır soruşturma devam ediyor. Bu konuda maliye ve yargıdan yardım bekliyorum " diye belirtti.

Danıştay`dan karar bekleniyor
Turan’ın avukatı Zeki Oran ise davanın Diyarbakır Vergi Mahkemesinde görüldüğünü ve çıkan kararda davanın kısmen kabulüne kısmen de reddine karar verildiğini söyledi. Avukat Oran, 6 Kasım 2014’te verilen karar için temyiz yolunun açık olduğunu da belirterek, bunun neticesinde kendilerinin de davayı Danıştay’a taşıdıklarını ifade etti, son olarak buradan çıkacak kararı beklediklerini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir