• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Çarşafa saldırı Van’da protesto edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi, 25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü’nde HDP/BDP’li belediyelerin öncülüğünde çarşaf ve namus olgusuna yapılan çirkin hakaret ve saldırıları, protesto edeceğini duyurdu.

Konuyla ilgili Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesinden yapılan açıklamada, “25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü’nde HDP/BDP’li belediyeler öncülüğünde yapılan organizasyonlarda Müslüman kadının simgelerinden olan çarşafa ve İslami değerlere saldırıldı. Bazı illerde astıkları pankartlarla “Toplumsal Kabustur Namus” gibi çirkin sözlerle halkın kafasını karıştırma çabasında bulunan faşist zihniyet bununla da yetinmeyip çarşaf giydirdikleri kadınları elleri zincirli sokaklarda yürüterek çarşafı insanların gözünde kölelik simgesi olarak gösterdi. İslami şiarlardan olan Müslüman Kürt kadınının çarşafına yönelik bu saldırıyı kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.”denildi.

Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi Kadın Kolları tarafından “Namus ve Tesettür Müslüman Kürt Halkının Onurudur” sloganıyla 30 Kasım Pazar günü 12.30’da Hz. Ömer Camii avlusunda kitlesel basın açıklaması yapılacağı belirtilen açıklamada, İslami örtüye yapılan bu saldırıya tepki vermek için bayanlar başta olmak üzere herkes davet edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir