• DOLAR 32.555
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2425.891
  • ...
“Diyarbakır’da masum ve günahsız insanlar vahşice katledildi”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8’inci Bölge toplantısına katılmak için geldiği Diyarbakır’da partililere seslendi.
14 İl Başkanı ve İlçe örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada Hükümeti eleştirirken, Bölge halkından da destek istedi.

Konuşmasında, 6-7 Ekim olaylarına da vurgu yapan Kılıçdaroğlu, masum, suçsuz insanların vahşice katledildiğini söyleyerek, Diyarbakır’da sivil kıyafetli bir askerin, çarşının ortasında eşinin yanında kafasına silah sıkılarak öldürülmesi olayına da atıfta bulunarak, bu saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Devletin, suçluların faillerini yakalanması hususunda hiçbir şey yapmadığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı’nın tüm yaşanan cinayetlerin göz önünde olmasına rağmen bu dönemde hiçbir faili meçhul cinayetin olmadığını söylediğine vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu, bu söylemin tarihin gördüğü en büyük yalanlardan biri olduğunu söyledi.

“Sen bostan korkuluğu musun?”

Bölgede özellikle son yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, çok sayıda faili meçhul cinayetin yaşandığını ve bunların hiçbir birinin failinin aradan geçen süreye rağmen yakalanamadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Diyarbakır’da 16 yaşında, 19 yaşında, 27 yaşında, 37 yaşında masum ve günahsız insanlar vahşice katledildi. Bakan ise polisin kimseyi öldürmediğini, vatandaşın birbirini öldürdüğünü söyledi. Sen bostan korkuluğu musun? Sen vatandaşın, insanların güvenliğini sağlamak zorunda değil misin? Dikkatli olmalıyız. Oyunlara gelmemeliyiz.” uyarısında bulundu. (M. Sıddık Bilge)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir