• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
`Ehliyetsiz sürücü anneme çarptıktan sonra kaçmış`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Midyat ilçesine bağlı Bağlar Mahallesi’nden geçen Mardin Bulvarı’nda meydan gelen ve 60 yaşındaki Hanife Şeyhan’ın ağır yaralandığı kazanın üzerinden 32 gün geçti.

Şeyhan’ın oğlu Veyse Şeyhan annesine çarpan sürücünün kazadan sonra olay yerinden kaçtığını ve annesini yerde bıraktığını iddia ederek, sürücü hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

“Ehliyetsiz sürücü anneme çarptıktan sonra kaçmış”

Annesinin hayati tehlikesi olmasına rağmen şüpheli sürücünün gözaltına alınmadan serbest bırakıldığını iddia eden Şeyhan, “Kaza yapan sürücü aracını olay yerinde çalışır vaziyette bırakarak kaçtı. Annemi hastaneye götürmek yerine olay yerinden kaçarak kazayı başkası yapmış gibi hareket etti. Ehliyeti olmadığını öğrendiğimiz şüpheli, kazayı başkası yapmış gibi gösterdi. Görgü şahitlerine göre, annem yaya geçidinden geçiyordu. Araç sürücüsü süratli gittiği sırada anneme çarptı. Annem, çevredeki vatandaşların, 112 Acil Ambulansına vermeleri üzerine Midyat Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Daha sonra Batman’daki bir hastaneye sevk edildi. Kaza anından beri annemin hayati tehlikesi devam ediyor. Bilinci kapalı bir halde yoğun bakımda 32 gündür yaşam savaşı veriyor. Kazaya sebep olan şüpheli sürücü ise serbest bırakıldı. Bu durum acımızı daha da katladı. Bu olay, ailece bu kadar bizi etkilemişken şüphelinin elini kolonu sallayarak dolaşması bizleri daha da rencide ediyor.” şeklinde konuştu.

Kazanın görgü şahidi ve kaza yerinin karşısında esnaflık yapan İbrahim Akçay ise kazayı şöyle anlattı; “Tam yaya geçidinde çarptı 9-10 metre ileriye uçurdu. Kadın bir iki kez yolu kontrol ettikten sonra çıktı fakat araç çok hızlıydı, duramadı. Araç çarptıktan sonra 80 metre ilerde durabildi. Biz aracı başkası kullanıyor, sürücü değişikliğine gidiyorlar gibi hissettik hemen müdahale ettik. Esas aracı kullanan gelsin, dedik. Ehliyeti olmadığı için sürücü değişikliğine gittiklerini zannediyorum. Daha sonra gelen şahısların da önce arabayı incelediklerini görünce sinirlendim, yani arabayla mı uğraşılacak! Burada bir can tehlikede de ambulansı arayan da benim, ambulansın buraya gelmesi 3 dakika sürdü. Yaralıyı ambulansa bindirdik ve hastaneye sevk etiler. Bu yolda sürekli kazalar meydana geliyor. Biz ilgililere çok seslendik, çok yere gittik, buraya hız kesici tümseklerin yapılması için başvurduk kimse bizimle muhatap olmadı.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir