• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
İskilip, Dünyaya Ayakkabı İhraç Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İskilip ilçesinde 400 kişiye iş veren Kavsan Ayakkabı Sanayi, Türk pazarının yanı sıra başta Hollanda olmak üzere Yunanistan, Çekoslovakya, Ukrayna, İtalya ve İspanya`ya Greyder marka genç ayakkabısı ihraç ediyor.

Kavsan Ayakkabı Sanayi Genel Müdürü Süreyya Kavlu, şirket olarak dünya pazarında önemli bir yere sahip olduklarını ifade ederek, hedeflerinin, dünya ülkelerine kaliteli ayakkabı ihraç etmek olduğunu söyledi. İskilip ilçesinde birçok kişiye istihdam sağladıklarını belirten Kavlu, sadece fabrikalarında 400 kişi çalıştırdıklarını, Türkiye genelinde 600 kişi istihdam ettiklerini belirtti.

Arap ülkelerinin, ihracat konusunda Türkiye`yi tercih ettiklerini dile getiren Süreyya Kavlu, "Greyder marka genç ayakkabıları özellikle son zamanlarda Arap ülkelerinden büyük rağbet görüyor. Fabrika olarak öncelikli şartımız kalite. Ayakkabılarımızda kaliteden asla taviz vermiyoruz. Kavsan, kaliteli ayakkabı üretiyor, bunu müşterilerimiz de tescil ediyor. Uzun yıllar sonra kaliteyi Türkiye`de İskilip`te buldum. Greyder marka ayakkabılar çok kaliteli diyoruz, bunu müşterilerimizden adlığımız güvenden dolayı söylüyoruz. Komşu ülkelere son dönemlerde geniş çaplı açılmıştık ama iç çatışmanın yaşanması bizi de etkiledi." dedi.

Komşu ülkelerde yaşanan iç savaşın, Türkiye`de bir korku haline geldiğine değinen Kavlu, Çorum`da yeni bir fabrika açmak istediklerini, fakat komşu ülkelerde olan kriz ve iç savaştan dolayı cesaret edemediklerini belirtti. İşsizlik sorununa da değinen Kavlu, ``İşsizlik diye birşey yok, bizim en çok sorun yaşadığımız konu da kalifiye eleman bulamıyoruz. Köylerden işçi getirip burada çalıştırıyoruz. Kriz falan hikaye, bizim ülkemizde iş beğenmeme var, standartların üzerinde maaş veriyoruz, yine de işçi bulmakta ciddi sorunlar yaşıyoruz.`` diye konuştu.

Türkiye`de 42 mağazaları bulunduğunu belirten Süreyya Kavlu, son 5 yılda İngiltere, Almanya gibi büyük ülkelerde Greyder Shop açtıklarını belirtti. İskilip ilçesinde, küçük bir dükkanda ayakkabı üretimine başlayan Kavsan Ayakkabı Sanayi, 55 yıl içerisinde kendini geliştirerek bir dünya markası olan Greyder`i ortaya çıkarmanın gururunu yaşıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir