• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
`Bu Zulme Dur Dememiz Gerekir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mustazaflarla Dayanışma Derneği`nin (Mustazaf Der) 23 Ekimde yapılacağı "İnanca Saygı ve Başörtüsü Mitingine" destekler gelmeye devam ediyor. Diyarbakır`da faaliyete bulunan Halkla Dayanışma, Yardımlaşma ve Hizmet Derneği (Hizmet Der) bir basın açıklaması yaparak Tesettürlü olduğu için işinden, okulundan atılanların olduğu gibi yine bu zulüm ve keyfi muameleler neticesinde eğitimini başka ülkelerde zor şartlarda tamamlamak zorunda kalan öğrencilerin durumuna dikkat çekerek, "Bu zulme dur dememiz" gerektiğini açıkladı.

 

Tesettürlüler Keyfi Uygulamalarla Adeta Hayattan Koparılmaya Çalışılmıştır
Dernek adına yazılı basın açıklamasını Hizmet Der Başkanı Cemil Cahit Ünsal okudu. Ünsal, dünyanın her yerinde tesettüre düşmanlık yapıldığı gibi, Türkiye de cumhuriyetin kuruluşlundan bu yana zulüm, yasak ve keyfi uygulamalar olduğu herkes tarafından bilinmektedir diyerek basın açıklamasını şöyle sürdürdü: "Tesettürlü olduğu için işinden, okulundan atılan bacılarımız vardır. Yine bu zulüm ve keyfi muameleler neticesinde hicrete maruz kalan ve eğitimini başka ülkelerde zor şartlarda tamamlamak zorunda kalan bacılarımız olmuştur. Dini bir fariza ve inanç gereği takılan başörtüsü büyük bir suç sayılmış ve sindirmek amacıyla bazı bacılarımız cezaevlerine atılmışlardır. Müslüman bayan ne yazık ki bu inancından dolayı hep hor görülmüş, tecrit edilmiş, ikna odaları adı verdikleri yerlerde kendilerine psikolojik baskılar uygulanmış, toplu taşıma araçlarında bile kendilerine tahammül edilmemiştir. Adeta hayattan koparılmaya çalışılmıştır."

 

"Son zamanlarda bazı üniversitelerde sorun kalkmış gibi görülse de, aslında aynı zihniyet kamusal alanlarda, liselerde ve ilköğretimlerde bu yasakçı zihniyetini ısrarla devam ettirmektedir" ifadelerini kaydeden Ünsal daha sonra şu değerlendirmelerde bulundu:

 

Toplumda Kangren Halini Alan Bu Sorun Artık Çözülmeli
"Sözde demokrasi, özgürlük, insan hakları, çağdaşlık ve medeniyetten bahsedenler ne yazık ki nüfusun yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkede bu soruna karşı duyarsız kalmışlardır. Gün geçtikçe mağduriyetler artmaktadır. Toplumda kangren halini alan bu sorun artık çözülmeli, son verilmeli ve yeni yapılacak olan anayasada kanuni bir hakla güvence altına alınmalıdır. Aksi takdirde bu zulüm bitmeyecek ve gittikçe yeni zulümler eklenecektir."

 

Ünsal son olarak, kurulmuş olan " Tesettüre Çağrı Platformu" adlı platforma her türlü desteği verdiklerini söyledikten sonra şu çağrıda bulundu: "Mustazaf Der`in 23 Ekimde istasyon meydanında yapacağı başörtüsüne özgürlük mitingine tüm üye, gönüllü üye ve halka çağrıda bulunuyoruz. Ve düzenlenecek olan bu mitinge katılmalarını, hep birlikte sesimizi yükselterek; "Bu zulme dur" dememiz gerektiğini belirtmek isteriz."

Osman İçli- İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir