• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
"İslam'a apaçık bir şekilde savaş açılmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS – UMUT DER Tatvan şubesi yazılı bir basın açıklaması yaparak, HDP’nin kadına yönelik şiddeti protesto eyleminde, İslam`ın şiarlarından ve tesettürün simgesi olan çarşafın, kadına yönelik kölelik simgesi olarak kullanmasına sert tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, Çocukları dağa kaçırılan annelerin gözyaşlarının müsebbiplerinin, kadına yönelik şiddete karşı yapmış oldukları eylemlerin samimi olmadığına dikkat çekildi.

HDP’nin her fırsatta İslam’a ve onun aziz şiarlarına saldırmalarının, onların gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiğinin vurgulandığı açıklamada; “İnsanlıktan nasibini almayan bu çeteler İslam’a apaçık bir şekilde savaş açmıştır. HDP’nin yaptığı etkinliklerde her defasında İslam hedef tahtasına oturtuluyor. Bunlar bölgede İslami bir yaşam istemiyorlar. En ufak bir İslami etkinlikten hemen rahatsız olup rahatsızlıklarını rezil bir şekilde yansıtıyorlar. Silopi de yaptıkları bir organizasyonda İslam’ın şiarı ve Müslüman kadının iffet ve hayâ sembolü olan çarşafı, aciz kadınlara giydirmiş, ellerini zincirlerle birbirlerine bağlamış ve çarşafı köleliğin sembolü olarak göstermeye çalışmışlardır. HDP, toplumu yozlaştırarak İslam’a olan kin ve nefretini bir daha ortaya koymuştur.” denilerek yapılan ahlaksız eyleme sert tepki gösterildi. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir