• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
K Belgesi yetkisi Bingöl'de dosyalar Erzurum'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl TSO; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokolle ‘K’ türü yetki belgesi vermede yetkilendirildi. Bingöl’de araç sahiplerine rahat bir nefes aldırarak, Erzurum’da uzun kuyruklar oluşturmaktan kurtaran yetkilendirme beklendiği gibi rağbet görmedi. Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nde bulunan 600 araç sahibinden sadece 65’i dosyalarının Bingöl’e getirilmesini talep etti.

Konuyla ilgili BİNTSO’dan yapılan yazılı açıklamada;  “Bakanlık tarafından BİNTSO’ya verilen yetkiye rağmen Bingöl iline ait 600 adet K Belgesi dosyası Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nde bulunmaktadır. BİNTSO’ya sadece 65 dosya sahibi dosyasının Bingöl’e getirilmesi talebinde bulunmuştur.”denildi.

Açıklamanın devamında yeni belgelerle ilgili şu bilgilere yer verildi: “Temmuz ayından itibaren BİNTSO, 21 adet yeni K2 Belgesi, 1 adet yeni K2 Belgesi verilmiş olup bu belgelere 25 adet araç ekleme işlemi, 2 adet araç düşüm işlemi ve 3 adet K Belgesi devir işlemi yapılmıştır. Erzurum Bölge Müdürlüğü’nden gelen K Belgeleri Dosyalarında ise 40 adet araç ekleme işlemi ve 28 adet araç düşüm işlemi yapılmıştır.” (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir