• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yeni İmam Hatip binasında dersler sıkıntılı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Yeni binalarına geçen Muş Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, eğitime sıkıntılı başladı. Turizm ve Otelcilik binasında eğitime başlayan öğrenciler yeni binada bir çok sıkıntı ve eksikliğin olduğunu, kendilerine ait bir binada eğitim görmek istediklerini söyledi.

Yeni binaya geçmekle beraber biraz daha rahatladıklarını belirten Muş Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdiresi Hülya Kayacan; "Eski binamızda çok fazla sıkıntı çekiyorduk. Son zamanlarda İmam Hatipe olan rağbetten dolayı öğrenci sayımız çok arttı. Şuan 922 öğrencimiz bulunuyor. Eski binamızda 20 şubemiz vardı.  Öğrencilerimize yetmediği için ikili eğitim vardı. Bu da bir takım sıkıntılar doğuruyordu. Kendimize ait olan binamız, yazın tamamlanacak. Oraya geçtiğimiz zaman daha iyi imkanlar olacaktır.'' diye konuştu.

"Muş için ikinci bir kız imam hatibine ihtiyacımız var''

İmam Hatiplere rağbetin çok fazla olması nedeniyle gelecek yıl faaliyete girecek olan okulun da yetersiz geleceğini kaydeden Kayacan; "Önümüzdeki yılda öğrenci sayımız artacağı için, yeni açılacak bina da yetersiz gelecektir. Muş için ikinci bir kız imam hatip okuluna ihtiyacımız var. Halkımız imam hatiplere büyük rağbet gösteriyor. Halkın bu rağbetine cevap vermek, onları memnun etmek lazım. Şu an bulunduğumuz bina 12 derslik inşa edilmiş. Bize küçük geldiği için her yeri derslik olarak kullanmaya çalışıyoruz. Yine aynı şeklide halkın  da desteğine ihtiyacımız var'' dedi.

Ulaşımdan okul içerisindeki bir çok sorundan şikayet eden öğrenciler ise eğitim noktasında diğer okullara nazaran çok geride olduklarını belirterek, kendilerine ait bir yerde eğitim görmek istediklerini söyledi.

"Milli eğitimin bizi göz ardı ettiğini düşünüyoruz''

Okulun en önemli sıkıntılarından birinin ulaşım sıkıntısı olduğunu ifade eden öğrenci Nihal Buluç; "Merkezden gelen öğrenciler var, ulaşım sıkıntısı yaşıyorlar. Hem yemekhane sıkıntısı, hem yemek sıkıntılarımız var. Merkezden  uzak olduğumuz için hafta sonu kursları yapılmıyor. Sınıflarımız küçük olduğu için sıkışıyoruz. böyle olunca dersten verim alamıyoruz. Milli eğitimin bizi göz ardı ettiğini düşünüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

"Milli Eğitim öğretmen atamasını çabuk yapsın''

Sefa Merve Şimşek adlı öğrenci ise, yeni yapılan okulun biran önce bitmesini istiyoruz. Bizler de bir düzenimizin olmasını istiyoruz. Her yıl sığıntı gibi başka okulda ders görmek, kovulmak istemiyoruz. Milli Eğitime seslenmek istiyorum. Milli Eğitim öğretmen atamasını çabuk yapsın.   Öğretmen açığı olduğundan dolayı  derslerden de geri kalıyoruz'' diye konuştu.

"Derslerden geri kalıyoruz''

Öğrenci Fatma Ural ile diğer öğrenciler ise;  "Ulaşım sıkıntısı çekiyoruz. Kantinimiz yok. Sürekli okul değiştiriyoruz. Sınıfların bazısında tahta ve öğretmen masası dahi yok. Böyle olunca derslerden geri kalıyoruz. Tahta olmadığı için dersleri işleyemiyoruz. Okul merkezden uzak olduğu için, ailelerimiz de okulun bulunduğu yerden memnun değil.'' diyerek,  Milli Eğitimin kendileriyle ilgilenip biran önce sıkıntılarını gidermelerini istedi.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir