• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muhtaçların beklediği kömür dağıtımı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Geliri olmayan veya asgari ücrete tabi olan vatandaşlara yönelik yapılan kışlık kömür yardımına başlandı.  Mahallelere getirilen kamyonlarındaki kömürler, listede adı bulunan  muhtaç vatandaşlara, mahalle muhtarları gözetiminde görevliler tarafından  dağıtılıyor.
 

Kendilerine kömür yardımı yapılmaması halinde kışlık yakacak temin edemeyeceklerini dile getiren vatandaşlar, kömürlerin  adreslerine bırakılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
 

Maddi imkanları olmayan vatandaşlara yapılan kömür yardımından dolayı memnun olduklarını dile getiren 8 Ağustos Mahalle Muhtarı Yaşar Uşar, bir ton diye verilen kömürün 700-800 kilogram geldiğinden dolayı yetkililere sitem etti.


 

Uşar, “Bir ton diye veriliyor. Fakat verilen miktar 700-800 kilogram arasıdır. Bu tonaj biraz daha artırılmalıdır. Çünkü Bitlis’in çetin kış şartları ortadadır. Bir ton kömür bir aileye kışlık yakacak olarak yetmiyor.” dedi.


 

Uşar  son olarak,  kömür dağıtımının daha erken yapılması gerektiğini belirterek, kar yağışının başlamasıyla birlikte başlanan dağıtımın  vatandaşı  ve dağıtım görevlilerini  mağdur ettiğini sözlerine ekledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir