• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri: İçişleri Bakanı Vazifesini Yapmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Gazze`deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, Ulusal Uzlaşı Hükümeti İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Başbakan Rami el-Hamdallah ile iletişim kanallarında yaşanan sıkıntı nedeniyle kurumsal merci bulamadıklarını söyledi.

Bezm, yaptığı yazılı açıklamada Hamdallah`ı, Gazze`deki İçişleri Bakanlığı birimleriyle iletişime geçmeye çağırarak, "Emniyet teşkilatı, kurumsal mercinin yokluğundan dolayı sıkıntı yaşıyor" dedi.

Uzlaşı hükümetinin haziranda kuruluşundan bu yana Hamdallah`ın görevini ifa etmesini ve sorumluluğu üstlenmesini beklediklerini ifade eden Bezm, bu eksiklik nedeniyle oluşan kurumsal boşluğun emniyet birimlerini zora soktuğunu dile getirdi.

Hamdallah, dün yaptığı açıklamada "Gazze`deki güvenliğin sağlanmasından fiili olarak Hamas sorumludur. Hükümetin şu anki gergin atmosferde bu görevi yerine getirmesi mümkün değildir" demişti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise Hamas`ın, Gazze Şeridi`ndeki hiçbir emniyet birimiyle alakası bulunmadığını belirterek, "İçişleri Bakanlığı görevini de yürüten Başbakan Rami el-Hamdallah, vazifesini yapmalı ve sorumluluk almaktan kaçmayı bırakmalıdır" ifadesini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir