• DOLAR 32.579
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2462.58
  • ...
Ceylanpınarlılar yağmura hazırlıksız yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ceylanpınar'da sağanak yağış sonrası bazı evleri su bastı. Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünün (ŞUSKİ),  vatandaşın ihbarına karşılık yetersiz kaldı.  Vatandaşlar logar kapaklarını kendi imkânları ile açtı. Evlerde biriken su, kovalarla tahliye edildikten sonra, ŞUSKİ devreye girdi.

Ceylanpınar’da gün boyu etkili olan yağmur şiddetini arttırdı, yağış sonrası evleri su bastı. Birçok eşyanın kullanılamaz hale geldiği taşkında evlerde bulunan plastik ve diğer hafif mutfak eşyaları ise su üzerinde yüzdü. Su baskını sonrası mahalleli kendini dışarı attı. Su birikintileri kovalar yardımı ile boşaltılırken vatandaş ŞUSKİ’nin yetersizliğine tepki gösterdiler.

“ŞUSKİ Ceylanpınar’da yetersiz kalıyor”
Evlerini su basan mağdur vatandaşlar, ŞUSKİ’nin Ceylanpınar’da normal ve yağışsız zamanlarda bile sorunlara ilgisiz kaldığını, tıkanan bir logara bile günlerce sonra geldiklerini ve logar temizlendikten sonra da üzerini kapatmadıklarını iddia ettiler. ŞUSKİ’nin artık Ceylanpınar’da bu sıkıntılara son vermesini ve yetkililerin bir an önce bu mağduriyete çare bulmalarını istediler.

ŞUSKİ ise görevlerinin sadece su ve kanal işleri olduğunu, parke döşeme işinin ise Ceylanpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne ait olduğunu, vatandaşların Ceylanpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini savundu.  (Mustafa Kaynak- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir