• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
3 PKK`lı teslim oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yer alan önemli yurt içi olaylara ilişkin açıklamaya göre, 20 Kasım`da mürted PKK örgütü mensubu bir kadın Hakkari Yüksekova`da, bir kişi Çukurca`da, 21 Kasım`da ise bir kadın, Şırnak`ta teslim oldu. Silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olan kişiler hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Mürted PKK örgütü müzahi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından, Şanlıurfa`nın Siverek ilçesi Dicle Mahallesi`nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinin pencere demir korkulukları kırılarak içeriye girildi. Elektrik, ses ve güvenlik kamera sistemi tahrip edildikten sonra 2 derslik ve öğretmenler odası molotof kokteyli ile kısmen yakıldı, müdür odasının kapısı kırıldı ve okul duvarlarına "YPG", "Katil IŞİD", "PKK", "Ölüm" şeklinde yazılar yazıldı. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

Önemli sınır olaylarına ilişkin yapılan açıklamaya göre ise Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 4. Hudut Alayı (Mardin) Karatepe Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye`den Türkiye`ye 4 kişinin hududu yasa dışı yollardan geçmeye çalıştığı tespit edildi.

Bunun üzerine bölgeye intikal eden hudut unsurları, söz konusu kişilere "Dur" ikazında bulundu. İkaza uymayanlar, Suriye tarafına kaçtı. İkaza uyan bir kişi ise Birinci Derece Askeri Yasak Bölge içerisinde sağ olarak yakalandı. Yakalanan kişinin üzerinde yapılan aramada, bir tabanca, bir şarjör ve 2 7.65 mm tabanca mermisi ele geçirildi.

Günlük faaliyetlere ilişkin yapılan duyuruya göre ise Yunanistan’a ait 1 C-130 tipi askeri uçak, saat 18.19`da Çeşme İzmir kuzeybatısında 11 bin feet irtifada, 2.2 deniz mili içeriye girerek 1 dakika 41 saniye süre ile Türk hava sahasını ihlal etti.
Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir