• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
`Evim taranınca defalarca polisi aradım ilgilenen olmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi’nde mütedeyyin kişiliğiyle bilinen M.Y. adlı şahsın evine geçtiğimiz günlerde, bir gecede 2 kez silahlı saldırıda bulunuldu. Olay gecesi defalarca polisi aradıklarını belirten M.Y, her defasında polisin telefonu kapattığını iddia etti.

Yaşadığı olayı detayları ile İLKHA’ya anlatan M.Y, polisi defalarca aramasına rağmen kendisi ile ilgilenmediğini ileri sürdü.

Evine ateş açılan M.Y, olayı şöyle aktardı: “Pazar akşamı evde oturduğumuz esnada silah sesleri duyduk, bunun üzerine dışarıya çıktık. Herhangi bir olumsuzluk görmedik. Bundan dolayı polis aramadık. Pazartesi akşamı 19.00 sıralarında ben evden dışarıya çıkıyordum. Bir motosiklet geldi. Üzerinde yüzleri maskeli 2 kişi vardı. Geçer geçmez evime doğru 2 el ateş ettiler. Yine aynı gece 22.00 sıralarında 3 tane araç evimizin önünde geziniyordu. Bir tanesi evimize yakın bir yerde durdu. Biz belki aracında bir arıza vardır, diye önemsemedik. Sonra araçların bizim evi gözetlediklerini fark edince hemen polisi aradık. Silahlı saldırıya uğradığımızı ihbar ettik. Fakat her hangi bir şey demeden telefon, yüzümüze kapandı. Araçların tekrar geldiğini gördüm yine polisi aradım. Telefon yine kapandı. Üçüncü defa aradığımda adresi istediler. Adres ile beraber araçların plakasını da istediler, verdik. ‘Tamam, bir ekip yönlendireceğiz.’ dediler, fakat gelen olmadı.”

"İfademizi bile almadılar"

Şüpheli araçların gece boyunca evinin önünden sürekli gelip-gittiğini ifade eden M.Y, “Arabalar gece yine geldi. Polisi aradık, evimize silahlı saldırı olduğunu belirtmemize rağmen hiç kimse bizimle muhatap olmadı. Tedirgin olduğumuzdan dolayı üst üste aramaya başladık. Bu defa cevap verildi. Polisi çağırdığımızı, fakat polisin gelmediğini belirttik. Yine aynı şekilde ev adresini istediler. Şahıslar gittikten sonra geldiler. Bir defa anons edip gittiler. O ekip de bize mi geldi, yoksa devriye mi atıyordu bilmiyorum. İfademizi bile almadılar.”diyerek yaşadığı olayı aktardı.

Evine ateş edilmesinin ardından günler geçmesine rağmen polis tarafından bir araştırma yapılamadığını belirten M.Y, “Bizler tedirgin durumdayız. Hiç kimse gelip olay nedir diye sormadı. Defalarca polisi aramamıza rağmen, bizi takip eden araçların plakasını vermemize rağmen, hiçbir inceleme yapılmadı.”ifadelerini kullandı.

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir