• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Taşımacılar korsan firmalardan rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Ege Bölgesi Evden Eve Taşımacılar Derneği Başkanı Hasan Aşkın, İLKHA’ya amaçları, hedefleri ve sektörün sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. Merkezi İzmir’de bulunan Ege Bölgesi Evden Eve Taşımacılar Derneği Başkanı Hasan Aşkın, taşımacılık sektöründe birçok sorunla karşılaştıklarını ve bu konuda resmi makamların yetersiz kaldığını belirtti.

Aşkın, dernek olarak amaç ve hedefleri hakkında bilgilendirmede bulunarak, derneklerinin yaklaşık iki yıldır kurulduğunu ifade etti.

Derneklerinin kuruluş amacının öncelikli olarak sektörlerine bir standart ve kalite getirmek olduğunu belirterek, “Sektörümüzün karşılaştığı sorunları el birliğiyle ortadan kaldırmaktır. Şuanda sektörümüzün içinde gayri resmi olarak bu işi yapan merdiven altı firmaların çok fazla olması haksız rekabeti beraberinde getirdiği için bunların önüne geçmek istiyoruz. Diğer bir amacımız da sektör içerisinde işini profesyonelce yapan arkadaşlarımızla karşılıklı dayanışmayı, yardımlaşmayı ve birliği sağlamaktır.” Dedi.

Taşımacılık sektöründe karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi veren Aşkın daha sonra, “Sektörde birçok sorunla karşılaşıyoruz. Bu sorunların müşteri boyutu, resmi boyutu var. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün denetimsizliği, valiliğin sektörü fazla tanımayıp ve sektörü kaale almaması; yine SGK müdürlüğünün sektöre yabancı kalması gibi birçok sorunla karşılaşıyoruz. İfade ettiğim gibi kuruluş amaçlarımızdan bir tanesi de resmi anlamdaki sorunlarımızı ortadan kaldırmaktır. Derneğimizi kurduktan sonra devlet yetkilileri bizi daha çok dinlemeye başladılar. Sorunlarımıza daha çok kulak vermeye başladılar. Bu sorunlarımızın çözümü için de kendileriyle irtibat halindeyiz. Gerek Ulaştırma Müdürlüğü, gerek belediyeler ve gerek emniyet müdürlüğüyle irtibat halindeyiz. Ayrıca trafik noktasında sıkıntılarımız var.” İfadelerini kullandı.

Şehir içinde çalışma esnasında karşılaştığı trafik sorunlarının olduğunu sözlerine ekleyen Aşkın devamla, “Bu sorunların halledilmesi gerektiğine inanıyoruz. Nasıl ki, belediyelerin araçları şehir içinde rahat çalışıyorsa; hakeza bizim araçlarımız da şehir içinde olup, şehir içinde hizmet vermesi gerektiğinden dolayı da belediyelerin otobüslerine tanınan çalışma saatlerindeki esnekliğin bize de sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle korsan firmaların denetim yetersizliğinden dolayı çok rahat bir şekilde iş yapması bizim çalışma sahamızı daraltıyor.” Dedi.

Aşkın son olarak, bundan sonraki süreçte yapacakları çalışmalar için bilgi vererek; “Dernek olarak bundan sonraki hedeflerimiz doğrusu bizi heyecanlandırıyor. Biz yaklaşık üç ay önce merkezi İzmir’de bulunan Ege Evden Eve Taşımacılar Derneği yetkilileri ve Türkiye’nin diğer illerindeki dernek başkanlarıyla Ankara’da bir toplantı yaptık. Türkiye genelinde sektörümüzü tanımlama, sektöre bir standart getirme ve sektörümüzün sorunlarını resmi yetkililere daha iyi duyurmak için bir araya geldik. Ve o toplantıda bir çalışma grubunu oluşturduk. Türkiye Evden Eve Platformu’nu (TEP) kurduk. Allah nasip ederse bu ayın sonunda İstanbul’da İSTENT’in ev sahipliğini yapacağı bir toplantı düzenleyeceğiz. İstanbul’da yapılacak toplantının ardından federasyon kurmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kaydetti. (Muhammed Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir