• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Dünya Çocuk Hakları Günü Akçakale'de kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Akçakale Belediyesi tarafından program düzenlendi. Düzenlenen programa Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Milli Eğitim Müdür Halil Tekyıldız, Avukat Kemallettin Yılmaztekin, Çocuk Gelişim uzmanı Mustafa Söylemez, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sabah’ın erken saatlerinde Akçakale Belediyesi önünde toplanan Minik öğrenciler, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Milli Eğitim Müdür Halil Tekyıldız, Avukat Kemallettin Yılmaztekin, Çocuk Gelişim uzmanı Mustafa Sönmez, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ve öğretmenlerle birlikte yürüyerek İlçe halk kütüphanesine geçti.

İlçe Halk Kütüphanesinde öğrencilerle sohbet eden yetkililer, daha sonra Konferans Salonunda öğrencilerle birlikte Konferansı dinlediler. Avukat Kemallettin Yılmaztekin Çocuklara Hukuki haklarını anlatırken, Çocuk Gelişim uzmanı Mustafa Sönmez ise çocukların motivasyonu ve gelişimi hakkında öğrencilere bilgi sunumu yaptı.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, konuşmasında Birleşmiş Milletlerin dünyada yaşanan çocuk vahşetlerine sessiz kaldığını vurgulayarak, Suriye, Irak ve Mısır’da yaşanan olaylara karşı dünya ülkelerinin sessiz kaldığını vurguladı.

“Dünya, çocuk hakları konusunda kör ve sağır”

Dünya’nın, Çocuk hakları konusunda maalesef kör, sağır bir durumda olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız, “Bu konu hakkında farkındalık oluşturmak, anne ve babaları bilinçlendirmek gerekiyor. çocuk hakları sadece eğitim, yaşam, sağlık hakkı değil geleceğimizin inşası konusunda bu çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirmemiz gerekmektedir” dedi.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ise; Dünya Çocuk Hakları Gününün tüm dünyada kutlandığını fakat Akçakale’de yapılan bu etkinliğin daha anlamlı olduğunu ifade ederek, bu etkinliği düzenleyen Belediye Başkanına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 Avukat Kemalettin Yılmaztekin ise minik çocuklara hakları konusunda bilgiler aktarırken, konuşma sonrası Filistinli bir çocuğun şiirini okuyarak katılımcılara duygulu anlar yaşattı (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir