• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 17 Ekim Pazartesi Günü Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `Düğün Konvoyunda Zincirleme Kaza`
Batman`ın en işlek caddesi olan Turgut Özal Bulvarı Shell Benziliği karşısında meydana gelen kazada 4 araç birbirine girdi.

`Korucu, Kaleşnikofla Yaşamına Son Verdi`
Sason`un Geçitli Köyünde bulunan geçici köy korucusu olan Naci Kaplan çenesine dayadığı kaleşnikof marka silahla yaşamına son verdi.

Doğuş Gazetesi; `Batman Havaalanı Sınavını Vermeye Hazır`
Bakım onarıma girecek olan Diyarbakır Havaalanının seferleri Batman Havaalanına kaydırılırsa, Batman Havaalanı devasa binasıyla ilk sınavını vermiş olacak.

`Seriye Aldığı Keleşle İntihar Etti`
Sason`un Geçitli Köyünde geçici köy kuruculuğu yapan bir vatandaş, çenesine dayadığı uzun namlulu tüfeği otomatiğe alarak intihar etti.

Batman Umut Gazetesi; `Genç Mucitler Sabun Üretti`
Batman Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün desteklediği Batman Petrol Lisesinde kurulan biyoloji müzesi ve kimya laboratuarında öğrenciler, saf zeytinyağından oluşan kalıp sabun üretimi yapmaya başladı.

`Sel Suyu Değil, Lağım Suyu`
Batman`da Dostlar Caddesi üzerinde bulunan logarların tıkanması sonucu cadde lağım sularına teslim oldu. Lağım suyunun bütün caddeyi esir aldığını söyleyen vatandaşlar, 6 saat sonra gelen belediye ekiplerine tepkilerini dile getirdiler.

Batman Medya Gazetesi; `Köy Korucusu Seriye Aldığı Keleşle Canına Kıydı`
Sason`un Geçitli Köyünde geçici köy korucusu olduğu iddia edilen bir vatandaş, çenesine dayadığı uzun namlulu tüfeği otomatiğe alarak intihar etti.

`Beyaz " Doktor ve Eczacı Halk Sağlığı İçin Var"
Batman Bölge Eczacılar odası Başkanı Emin Beyaz Doktor ve eczacıların halk sağlığı için var olduğunu belirterek, koca bir mesleği töhmet altında bırakacak açıklamalardan kaçınılmasını istedi.

Pusula Gazetesi; `Kilim Dokumacılığı Tarihe Karışıyor`
Batman`da 20 yıldan bu yana top iplikte kilim dokuduğunu belirten Suat Elmas, dokumacılığın son demlerini yaşadığını söyledi. Bir dönemin gözde mesleği olan her köşe başında bulunan dokuma atölyeleri bir bir kapandı.

`İki Yaşındaki Çocuk Kaza Kurbanı Oldu`
Kapının önünde oyun oynayan 2 yaşındaki Şehmus Ö.`ye sokakta geçmekte olan plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen bir transit çarptı. Transitin adlında kalan 2 yaşındaki çocuk feci şekilde can verdi.

Batman Barış Gazetesi; `Emeklilere TOKİ Göründü!`
Daha önce hazırladıkları konut projesinin ihale sürecine girmesiyle rahatlayan Batman Emekliler Derneği yönetici ve üyeleri, bin 200 konutun hayata geçirilmesi için kendilerine yardımcı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e teşekkür ettiler.

`Engellilere Halı Kursu`
Batman Ortopedik Engelliler Derneği ile İş Kur`un ortaklaşa organize ettiği "İpek halı projesi" kapsamında 15 engelli vatandaş kurs görüyor.

Batman Postası Gazetesi; `Sürücü Daldı, Uçuruma Yuvarlandı`
Hasankeyf`e bağlı Meymuniye Köyü yakınlarında seyir halinde olan sürücü virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Veteriner hekim olan sürücü M. Gürkan ağır yaralı olarak Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Batman Gazetesi; `Keleşle İntihar Etti`
Sason`un Geçitli Köyünde geçici köy kuruculuğu yapan bir vatandaş, çenesine dayadığı uzun namlulu tüfeği otomatiğe alarak intihar etti. Sason ilçesi Geçitli Köyünde geçici köy korucusu olan Naci Kaplan adlı vatandaş kendisine ait kaleşnikof marka uzun namlulu tüfekle intihar etti.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Sınırda İntihar!`
Batman-Diyarbakır il sınırındaki Sinan köyünde bulanıma giren 17 yaşındaki Remziye Güneş, boynuna geçirdiği iple yaşamına son verdi.

Batman Yeni Gün Gazetesi; `Cezaevinde Ölen Tutuklunun Ailesine Bürokrasi Eziyeti`
2006 yılında Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nde hayatını kaybeden Hizbullah tutuklusu Musa Özer`in hesabında kalan 0,25 TL`nin verilmesi için ailesi mahkemeye çağrıldı. Duruma tepki gösteren aile, mahkemelerin cezaevinde ölen Özer`in hesabını sormak yerine dosyayı kapatarak 0,25 TL ile uğraştıklarını belirtti.
Halid Coşkun - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir