• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Tarım ve Gıda Grubu Arama Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Tarım ve Gıda Grubu faaliyetlerine 23-24 Mart 2011 tarihlerinde düzenlediği "Arama Konferansı" ile devam etti. Arama Konferansına Tarım ve Gıda sektörünün yerel ve ulusal paydaşlarından büyük ilgi gösterilerek geniş ölçüde katılım sağlandı. 2023 Dünya Şehri Van Vizyonu Stratejik Plan Yürütme Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş ve İl Tarım Müdürü Mehmet İncir tarafından takip edildi.

VATSO Vip Salonunda gerçekleştirilen Arama Konferansının moderatörlüğü ise İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Tarım ve Gıda Grubunun Koordinasyon Birimi Başkanı Fevzi Altuner tarafından yapıldı.

Arama Konferansına; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özgün`de katıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğüne bağlı Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü (DZMAE), Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü (EBKAEM) ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü`nde (DATAEM) görev yapan uzmanlar katıldı.

2023 Dünya Şehri Van Vizyonu Tarım ve Gıda Grubunun Faaliyetleri ile ilgili bir sinevizyon gösterisi ile başlayan Arama Konferansında Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, TEDGEM Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özgün ve İl Tarım Müdürü Mehmet İncir tarafından birer konuşma yapıldı.

Sektörün üreticilerinin ve paydaşlarının geniş ölçüde katılım sağladığı Arama Konferansında Van Tarım ve Gıda Sektörünün Stratejik Planını oluşturmaya yönelik, Stratejik Alanlar, Stratejik Amaçlar, Stratejik Hedefler ve Faaliyetler konusunda grup çalışmaları yapıldı.

2023 Dünya Şehri Van ve Tarım Gıda Çalışma Grubu Çalışmaları

"2023 Dünya Şehri Van" çalışması, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılı "Van"ının uygulanabilir ve sürdürülebilir bir vizyonla inşasını hedeflemektedir. Van Valiliği tarafından koordine edilen çalışmada, " Van`ın varlık ve birikimlerini yöneten, bunlardan yararlanan tüm paydaşların, geleceği kurma iradesini birlikte ortaya koyması esas alınmaktadır. Çalışma ile, bilimsel veriler ışığında hedefler tespit edilecek, hedeflere ulaşmak için uygulanabilir projeler geliştirilecek, günün gereklerine göre değişime açık, denetlenebilir bir vizyon ve plan üretilecektir" denildi

Organizasyon kapsamında oluşturulan Tarım ve Gıda Çalışma Grubu, sektörün tüm paydaşlarının katılımıyla 2023 vizyonu altında sektöre yön verecek kapsamlı bir plan oluşturmayı amaçlamaktadır. Tarım ve Gıda Grubunun çalışmaları İl Tarım Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir birim tarafından koordine ediliyor ve gerçekleştiriliyor.

Fikret Özkan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir