• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Suriye'den gelen göç, Şanlıurfa'da konut fiyatları arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANLIURFA - Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle Şanlıurfa’ya gelen göç, kira fiyatlarının tavan yapmasına sebep oldu. Suriye’den gelenlerin bir kısmı kamplara yerleştirilirken bir kısmı da kendi imkânlarıyla kiraladıkları evlerde barınmaya çalışıyor. Kentte bodrum katları bile kiraya açıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan  Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Topal, Şanlıurfa’da konut ihtiyacın olduğunu,  özellikle kentin kendi nüfusunun yükselişi ve dışardan gelen göç olaylarından dolayı ev fiyatlarının ve kira fiyatlarının yükseldiğini belirtti.

Şanlıurfa’ya gelen Suriyelilerin genellikle kırsal kesime ve gece kondu bölgesine yerleştiklerini ifade eden Topal, “Bu durum satılık fiyatlarında değil de kira fiyatlarında yüzde 20-30’luk bir artışa sebep oldu.  Bu sene göç dalgası biraz durdu. Sadece Kobani’den gelenler var ve onlar da çadır kente geçtiler.” şeklinde konuştu.

Kira artışlarından dolayı hem Suriyeli hem de Şanlıurfa halkından maddi durumu iyi olmayan kesimlerin etkilendiğini belirten Topal, “Suriye’den gelen mültecilerin çoğu maddi durumları iyi olmayan insanlardır. Ev kiralamak istediğinde ise gece kondu ve ucuz ev kiralarlar. Ve bu durum, durumu iyi olmayan yerlileri de ister istemez etkiliyor. Fiyatı yüksek olan evleri kiralayamıyorlar. Bu nedenle kira artışları ve konut yetersizliği sıkıntısı ortaya çıkıyor.” dedi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir