• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
`PKK-Hizbullah Çatışmasını Şimdilik Önledik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haftalık Ekonomist Dergisinden Sibel Atik`e 6-8 Ekim olayı sonrası bölgedeki gelişmeleri değerlendiren DOGÜNSİFED Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, 6-8 Ekim olaylarının ardından Diyarbakır`da 300 işyeri ve 70 konutun zarar gördüğünü aktardı.

Zararın hesaplanması için Diyarbakır`da Valilik ile Esnaf Odaları`nın bir komisyon kurduğunu belirten Bedirhanoğlu, kepenk kapatmanın işletmeler için yarattığı kayıp da düşünüldüğünde toplam maliyetin Gezi Protestolarından daha fazla olduğunu belirterek, konuyla ilgili Diyarbakır`da Valilik ile Esnaf Odaları`nın bir komisyon kurduğunu ve çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

"HÜDA PAR Yöneticisi Tarandı"

“Bölge işadamları olarak sizce süreç nereye doğru evrilir? Nasıl bir öngörü yapılıyor?” yönündeki soruyu tempinli yanıt veren Bedirhanoğlu, şunları kaydetti: “Faili meçhul ölümler oldu. Kim yaptı bilemiyoruz ama örgüt yapsa bile olayı sahiplenemedi. Toplumdaki bu hassasiyet nedeniyle söyleyemedi. Gizli bir el veya örgüt, kim yaparsa yapsın bu olaylar barış sürecine bir provakasyondur. HÜDA PAR yöneticisi tarandı.

"PKK-Hizbullah Çatışmasını Şimdilik Önledik"

Bu konuda HÜDA PAR yöneticileri ile Hatip Dicle arasında bir görüşme organize ettik. Bu çok tehlikeli bir Hizbullah ve PKK çatışmasına dönebilirdi. Bunu şimdilik durdurduk."

"Hepimiz Siyaset Yapıyoruz"

Bölgede iş yapmanın sıkıntılarını da anlatan Şahismail Bedirhanoğlu, "Burada hepimiz siyaset yapıyoruz. Çünkü bölgede refahın sağlanması siyasal çözümden geçiyor. Kürt sorunu hallolmak Bölgede bağımsız bir çizgide STK başkanlığı yürütmek zor. Bir açıklama yapıyoruz `Kandil`den işinize bakın` deniyor veya başka bir açıklamada hükümet kanadından tepki alıyorsunuz. STK`ları bağımsız yapan onların özgür ve bağımsız düşünceleridir. O nedenle kimsenin arka bahçesi olmadan çalışmaya gayret gösteriyoruz, İstanbul`daki gibi kaymak bir görev değil STK başkanlığı" ifadelerini kullandı. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir