• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Kerbela; zulme, haksızlığa baş kaldırmanın referansıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA –  Bursa Valisi Münir Karaloğlu, muharrem ayı dolayısıyla Gürsu Adaköy Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Tanıtma ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği 'Aşure Günü' etkinliğine katıldı. Burada konuşan Karaloğlu, Hz. Hüseyin’in zulme direndiği ve haksızlığa baş kaldırdığı için şehit olduğunu söyledi.

Ümmet için, ehlibeyt sevgisi olan herkes için muharrem ayının bir matem ayı olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, “Muharrem ayı İnsanlık tarihinde çok önemli olayların meydana geldiği bir ay. Birçok Peygamberin kurtuluşuna vesile olmuş bu ay, diğer taraftan da bir matem ayı, bir hüzün ayı. Hz. Hüseyin’in 72 arkadaşıyla beraber Kerbela'da şehit edildiği bu ay, bizim için, ümmet için, ehlibeyt sevgisi olan herkes için bir matem ayıdır.” şeklinde konuştu.

“Hz. Hüseyin, Kerbela'da zulme direndiği için, haksızlığa baş kaldırdığı için şehit edildi”
Hz. Hüseyin’in Kerbela'da zulme direndiği için, haksızlığa baş kaldırdığı için şehit edildiğini vurgulayan Karaloğlu, “Bugün İslam coğrafyasına baktığınız zaman, Ortadoğu'ya baktığınız zaman, buraları Kerbela'ya çevirmek isteyen Yezitlerin hala kol gezdiğini görürsünüz.” dedi.

Karaloğlu, “Bizim için Kerbela bir referanstır. Zulme ve haksızlığa dur demenin, baş kaldırmanın bir referansıdır. Ben bu vesile ile Hünkâr Hacı Bektaşi Veli'nin dediği gibi ‘Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyorum. Allah hayrınızı kabul buyursun ve birliğimizi daim kılsın.” diye konuştu.

Etkinlikten sonra Adaköy Mahallesi sakinleri ile sohbet eden Karaloğlu, mahallelinin sorunlarını dinledi.  (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir