• DOLAR 32.267
  • EURO 34.694
  • ALTIN 2404.033
  • ...
`israil din savaşı başlatmak istiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İsrail`in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan saldırıya sert tepki gösteren İçten, İsrail`e yaptırım uygulanması gerektiğini söyleyerek, "İsrail bana göre tüm dünyadaki Müslümanlara savaş açtı. O da bizim aslında mahremiyetimiz, namusumuz, şerefimiz, haysiyetimiz olan ilk kıble Mescid-i Aksa`dır" dedi.

Acilen tüm Müslüman ülkelerin bir araya gelerek toplanması gerektiğini dile getiren İçten, İsrail`e karşı her türlü yaptırımın değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail`in Mescid-i Aksa operasyonu ile din savaşını başlatmak istediğini vurgulayan İçten, Ortadoğu`daki tüm savaşın, akan kanın sebebinin İsrail olduğuna dikkat çekti.

İçten daha sonra, “İsrail ülkeleri bölerek kendi topraklarını büyütmeye çalışıyor.” Vurgusunda bulundu.

Açıklamasında Kobani`ye de değinen İçten, Türkiye olarak Kobani`ye sahip çıktıklarını, 300 binden fazla Kürdün Türkiye`de misafir edildiğini söyledi.


içten son olarak çözüm sürecinin Diyarbakır`da sağlam bir iradeyle devam ettiğini savunarak,  bölgede çözümün muhatabı olmak isteyen tüm paydaşlarla sürecin devam ettiğini iddia etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir