• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Diyarbakır`da olaylı gece
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Dün akşam saat 20.00 sıralarında Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ve Sur ilçelerinin farklı noktalarında sokağa inen PKK yanlıları taşkınlık çıkardı.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Fiskaya semtinde toplanan yüzleri maskeli PKK’lier çevreye saldırarak Molotof bombası ve taşlarla yol kestiler.

Geçen araçlardan kimlik soran ve yoldan geçenleri durdurarak sorgulayan çete üyeleri, 2 tane özel halk otobüsünün anahtarını da alarak yolu trafiğe kapattılar.

Polislerin olay yerine gelmesiyle başlayan olaylarda polis gaz bombası kullanarak eylemcileri dağıttı. Eylemciler ise polise karşılık olarak ses bombası ve havai fişeklerle saldırdı.

Anahtarlarına el koyulan Halk otobüslerinin yoldan çekilmesiyle yolu trafiğe açan polis mahalledeki giriş ve çıkışları kontrol altında.

Gecenin olaylı bir diğer adresi olan Kayapınar ilçesinde ise yüzü maskeli grup bir markete ses bombası atarak olay yerine gelen polislere saldırdı.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri semti Dr. Sıtkı Göral Caddesi girişinde saat 19.00 sıralarında bir marketin önünde toplanan 20 kişilik grup pompalı tüfekler ve havai fişeklerle cadde üzerinde bulunan bir markete saldırdı.

Olaya anında müdahale eden polis olaya gaz bombasıyla müdahale ederek çete üyelerini dağıttı. Yaralı olma ihtimaline karşı ambulanslarında geldiği olay yerinde markette bulunan müşteriler kısa süreli panik yaşadı.

Saldırganlar polisin müdahalesi sonrası ara sokaklara dağıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir