• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Maden sahibi devleti suçladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkında yakalama kararı çıkan Has Şekerler Madencilik şirketinin sahibi Saffet Uyar, öğle saatlerinde avukatı Şeref Han ile birlikte ifade vermek üzere Ermenek adliyesine geldi. Gazetecilere açıklama yapan Şeref Han, maden sahibi Saffet Uyar`ın, mahsur kalan 18 işçi gibi mağdur olduğunu, suçlunun ise devlet olduğunu iddia etti. Gerekçe olarak da Has Şekerler madenciliğin kendisine ait planı Nisan ayında Enerji Bakanlığı`na bağlı Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü`ne sunduğunu ama maden ocakları arasında kesişme olduğu hakkında uyarılmadığını söyledi. Han, damarları su dolu olan önceki madenin kazı planının kimsede bulunmadığını da iddia etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız kazanın büyük ihtimalle eski bir maden alanında biriken suyun iki hattın fark edilmeden birleştirilmesi ile yeni madene dolmasından kaynaklandığını söylemişti.

“Mağduruz, suçlu devlet”
Saffet Uyar’ın avukatı Şeref Han, müvekkilinin suçsuz olduğunu şu sözlerle iddia etti;

“Has Şekerler`in sahibi Saffet Uyar’dan, Has Şekerler`de çalışan işçiye kadar hiç birisi, tepesindeki binlerce tondan haberdar değildi. Haberdar olması da mantıken düşünülemez. Çok basit bir şey soracağım. Üzerinizde tonlarca su olduğunu bilseniz, hayatınız boyunca yaptığınız bütün birikimlerinizi, mal varlığınızı o suyun altına yatırır mısınız? Hayatınızı o suyun altına yatırır mısınız? Bu davanın mağduru Has Şekerler`in bütün çalışanları, sahibi de dâhil, bu kazanın mağdurudur. Saffet Uyar mağdurdur. Çalışan arkadaşlar mağdurudur. Yarısı içeride hayatını kaybetmiş, hala içeride ulaşamadığımız madenciler ve aileleri mağdurdur.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir