• DOLAR 32.599
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2409.354
  • ...
"Kerbela'dan bahsedildiğinde aklımıza  Yasin Börü ve arkadaşları geldi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi’nin düzenlediği Kerbela etkinliğinin ardından, programa katılanlar, İlke Haber Ajansı’na  değerlendirmelerde bulundular.   


 

Konuşmacı olarak alimler Cemiyetinden  Molla Osman Tayfur Hoca’nın katıldığı programa katılan Caferi Cemaati temsilcileri ve vatandaşlar,  programdan memnun olduklarını belirterek İslam ümmeti için birlik vurgusunda bulundular.


 

Caferi Cemaatinden programa katılanlardan Hüccetül İslam Haci (Profesör) Şeyh Bahri Akyol, farklı grup ve oluşumların Ümmeti parçalamak istediğini vurgulayarak, Müslümanların uyanık olması gerektiği tavsiyesinde bulundu.


 

Akyol program hakkında  görüşlerini açıklarken, ” Bu programı gerçekleştiren bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Çeşitli grup ve oluşumlar çıkıp bizi parçalamaktadırlar. Allah-u Taela bütün ümmeti Hz Hüseyin'i tanıyıp, mesajını doğru anlayanlardan eylesin. Bazı gruplar bu olayı saptırmak için bazı uğraşlar içerisindedirler. Mesela bedenini kana bulama, dinimizde pek makbul olmayan bir amel. Rabbim bu etkinlikleri saptırmaya çalışanlara fırsat vermesin. Genç nesle de, iyi kitapları seçip okumalarını tavsiye ediyorum. “ şeklinde konuştu.


 

“Hüseyin mekteptir, diriliştir, yaşantıdır, kıyamdır”


 

Taşlıçay Ehlibeyt Yeşil Camii İmamı Hüseyin Bocuk ise etkinliğin birlik ve beraberlik için iyi bir mesaj olduğunu belirterek, Hz.Hüseyin bir mektep, bir direniş, hayattır, kıyamdır, şehadettir. Hüseyin'in bu diriliş ve musibetini hep gönüllerde yaşatacağız. Bu şahadet ve aşk gönüllerden hiçbir zaman çıkmayacaktır. Biz Hüseyin aşıkları olarak zillete boyun eğmemeyi Hüseyin'den öğrendik. Allah Hüseyin aşıklarına Hüseyin'in kıyamını  yaşatmayı nasip eylesin. “


 

Lütfü Ataş adlı vatandaş ise programdan memnun olduklarını  belirterek,  bu programı gerçekleştirenlere teşekkür etti.


 

Yahya İlhan adlı genç, programı şu sözlerle değerlendirdi:” Program gayet güzeldi. Caferî ve Sünnilerin bir arada olması,  ümmetin için birlik mesajları verilmesi çok güzel oldu. Konuşmacı çok güzel konuştu. Allah ondan ve programı düzenleyenlerden razı olsun. “ ifadelerini kullandı.


 

Hamza Zeren adlı genç de, Kerbela’dan bahsedildiğinde aklına, Diyarbakır’da Kobani bahanesi ile çıkartılan olaylarda katledilen Müslümanların geldiğini belirterek, ” Programda Hz. Hüseyin'den, Kerbela’dan bahsedildiğinde aslında en çok aklımıza Amed’te Yasin Börü ve arkadaşları geldi. Hocamız Hz.Hüseyin'in bir diriliş olduğunu bir daha burada vurguladı. Buradan bu dersi bir daha aldık. “ diye konuştu.


 

Bilal Özmen ise,” Program çok güzeldi. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Böyle çalışmalar yaparak ümmetin bir olmasın da katkı sunuluyor. Zalimler iyi bilsin ki Hüseyinler bitmeyecek ve intikamları alınıyor alınacaktır. “ (Ömer Adıgüzel - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir