• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Diyarbakır'da Torba Kanundaki yenilikler tartışıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Karacadağ Kalkınma Ajansı (KKA) ve Diyarbakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (DSMMMO) işbirliği ile ‘Torba Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği, İŞKUR, Yabancılar Mevzuatı ile Sendikalar Kanununda Yapılan Değişikliler ve Getirilen Yenilikler” konulu panel düzenlendi.

Panele, KKA Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, DSMMMO Başkanı Mehmet Erkan Azizoğlu, Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başmüfettişi İsa Karakaş, Mali Müşavir ve KOBİ yetkilileri katıldı.

Panelde kısa bir konuşma yapan Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, Torba Kanunu’nun Diyarbakır’da 110 bin kişiyi direk olarak etkilediğini belirtti. Baysal, “Bu ayın sonuna kadar vatandaşlarımızın başvurularını yapmalarını istiyoruz. Vergi Dairesi olarak vergi merkezli bir yapıdan vatandaşa hizmet odaklı bir anlayışa geçtik. Bu noktada mali müşavirlere önemli görevler düşmekte. Bu konuda her zaman işbirliğine hazırız.” dedi.

KOBİ’lerin yasanın getirdiği birçok yenilikten habersiz olduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başmüfettişi İsa Karakaş da “Yasa KOBİ’lere özellikle SSK konusunda yeni teşvikler sunuyor. Ayrıca bizde iş güvenliği kültürü yok. Bunu geliştirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yeminli Mali Müşavir Cem Tekin ise yeni Torba Kanunla ilgili “Vergi ve Diğer Mali Borçların Yapılandırılmasında Önemli Hususlar” başlıklı bir sunum yaptı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir