• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Şanlıurfa halkı İsrail`e tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa halkı, terör şebekesi İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yönelik küstahça saldırılarına tepki gösterdi Şanlıurfalılar, Müslümanların bir araya gelerek Filistin’e sahip çıkması gerektiğini söyledi.

İsrail’in Müslümanların dikkatini Irak ve Suriye gibi yerlere çekerek Mescid-i Aksa’ya karşı terbiyesizce saldırı düzenlediğini belirten İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mustafa Ayebe, tüm saldırılara rağmen ümmetin bir gün mutlaka birlik içinde olacağını ve İslam’ın asla yıkılmayacağını söyledi.

Mescid-i Aksa’ya saldırıların gerçekleştiği günün İslam âleminin en büyük hüzün günü olduğunu söyleyen Abdullah Marık, “Kıblegâh olan Mescid-i Aksa bu gün lanetlenmiş Yahudilerin çizmesi altında maalesef.  Mescidin içerisinde Kuran-ı Kerim tekmelenmektedir. Bütün Müslümanların gözü önünde bu yapılmaktadır. Dünyevileşmiş Müslümanlar ve İslam ülkelerinin başında bulunan gaflet içerisindeki yöneticiler ise bunu seyretmektedirler.” diye konuştu.

Müslümanların İsrail mallarının boykot etmesi çağrısında bulunan Mehmet Ali Parlak ise Müslümanların bu konuda yeterli bilince sahip olmadığını belirterek “Ne olursun Müslümanlar artık uyanmak zorunda. Müslümanlara özellikle şunu söylemek istiyorum. Harcamış oldukları paranın nereye gittiğini bilmek zorundadırlar. Ve Müslümanlar mallarıyla, canlarıyla gerçekten bu gün Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak zorundadırlar.” dedi.

İsrail’in Müslümanların dağınıklığın cesaret alarak Mescid-i Aksa’ya saldırdığını ifade eden Basri Demir de “İsrail’in yaptığı işgali ayaküstü anlatmak belki çok zordur ama yaşadığımız asır içerisinde, Müslümanların dağınıklığı göz önündedir. Müslümanların dağınıklığından cesaret alan çeşitli şer güçleri, bunların başında Siyonistler gelmektedir ki bu cesaretlerini ümmetin parçalanmışlığından alıyorlar. Bizim temennimiz odur ki bu tür olaylar ve Ortadoğu’daki diğer olaylar, Müslümanların uyanışına vesile olmasıdır.” diye konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir