• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
Bursa'dan İsrail'e lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısına bütün yurtta tepkiler artarken bir tepki de Bursa’dan geldi. Bursa’da bir çok Sivil Toplum Kuruluşu düzenledikleri  basın açıklaması ve yürüyüşlerle,  siyonist İsrail’i lanet  yağdırdı.


 

Bayanların yoğun ilgi gösterdiği program Bursa Setbaşı köprüsü üzerinde başladı. Ellerinde dövizler taşıyan bine yakın kişi kortej halinde Heykel ve Altıparmak’tan yürüyerek Şehreküstü meydanına geldi.


 

“Kahrolsun İsrail, Katil İsrail Filistin’den defol, Bursa’dan Hamas’a bin selam”  şeklinde sloganlar atan grup, daha sonra yapılan konuşmaları dinledi.


 

Sürekli tekbirlerin getirilip, İsrail aleyhine sloganların atıldığı  programda Yusufyüzlüler Derneği adına konuşan Veysel Aşkın ile Busey-Der adına Burhanettin Ayanoğlu, birer konuşma yaptı.


 

Memur Sen’den  Numan Şeker  konuşmasına, Kur’an-ı Kerim’den okuduğu  ayetlerin  başlayarak, Allah’ın bin 500 yıl önce gönderdiği bu ayetlerin, bugüne işaret ettiğini söyledi.


 

Çeşitli ayetlerden örnekler veren Şeker, “Kafirler birbirlerin dostudurlar. Siz ey Müslümanlar kafirlerin bir araya geldiği gibi bir araya gelemiyorsanız,birbirinizin dostu olamıyorsanız, birinize zarar geldiğinde diğeriniz üzülmüyorsa, yer yüzünde büyük bir fitne çıkar.”şeklinde konuştu.


 

Daha sonra Özgür Der adına basın açıklamasını okuyan Oktay Sarı, bugün Aksa, Kudüs  ve Filistin için meydanlarda olduklarını söyledi.


 

Bugüne dek Filistin topraklarının işgalinin engellenemediğini kaydeden Sarı, “Kudüs’ün bir Yahudi beldesi olmasına karşı duramadık. Hiç olmazsa Mescid-i Aksa’nın gasp edilmesine izin vermeyelim. Ümmete bir darbe vurulmasına sessiz kalmayalım. Öyle ki, bu gasp girişiminin karşında duralım ve Kudüs başta olmak üzere kaybettiğimiz tüm ümmet topraklarının tekrar özgürlüğüne kavuşturmaya bir adım atmış olalım.”ifadelerine yer verdi.


 

Program yapılan duanın ardından son buldu.  (Zeki Aras –İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir