• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
israil`den Filistinlilere sert müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

siyonist israil polisi bugün Mescid-i Aksa`da Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlileri engellemesinin ardından yüzlerce kişi sokaklarda cuma namazı kıldı.

Eski Kudüs olarak bilinen bölgede Cuma namazının kılınmasının ardından toplanan kalabalık israil`in uygulamasını protesto etti. Ellerinde bayraklar taşıyan yüzlerce kişi Mescid-i Aksa`ya sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa`ya yürümek isteyen Filistinlilere israil polisinin müdahalesi ise sert oldu.
İsrail yönetimi, atlı birlik ve özel kuvvetlerden oluşan çok sayıda polisi bölgede konuşlandırarak Kudüs sokaklarında güvenlik bariyerleri oluşturdu.

israil polisi Filistinli göstericilere ses bombası, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle müdahale etti. Ortalığın savaş alanına döndüğü sert müdahalede Filistinli gençler çöp kutularını siper ederek israil polisine taşlarla karşılık verdi. Çatışmalarda yaralanan çok sayıda Filistinli hastanelere kaldırılarak tedavi altın alındığı kaydedildi.

Aşırı sağcı Yahudilerin, Mescid-i Aksa`yı kuşatma çağrısı bölgede tansiyonu yükseltmişti. Filistin kaynakları, israil askerlerinin 1967 yılından bu yana ilk kez Mescid-i Aksa`nın mihrabını postallarıyla çiğnediğini duyurdu.

Mescid’i Aksa’nın avlusuna giren israil askerleri ile Filistinli gençler arasında çatışma çıktı. Çatışmada çok sayıda Filistinli genç yaralandı.
Kaynak : CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir