• DOLAR 32.58
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.468
  • ...
Bugün Meydanlar Mescidi Aksa İçin Yankılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün (7 Kasım) Cuma namazı sonrasında Kudüs başta olmak üzere dünyanın birçok şehrinde siyonist işgal güçlerinin Mescidi Aksa`yı hedef alan iğrenç saldırılarını, Müslümanların kutsal değerlerini hedef alan aşırılıklarını protesto amacıyla gösteriler düzenlendi.

Mescidi Aksa`ya sahip çıkma ve işgalci siyonistin iğrenç saldırılarını protesto gösterilerinin düzenlendiği en önemli merkezlerden biri yine bu kutsal mabedin bulunduğu Kudüs şehriydi. İşgal rejimi buradaki gösterileri engellemek amacıyla önceden tedbirlerini aldı. Cadde ve sokaklarda askerî barikatlar oluşturdu. Mescidi Aksa`yı da yine asker ve polis kuşatmasına aldı. Ama Kudüslü ve Filistinli gençler buraya akın ederek Cuma namazı sonrasındaki eylemlere katıldılar. İşgalcilerin engellemeleri ve saldırıları çatışmalara da neden oldu.

Mescidi Aksa gösterileri Filistin`in Batı Yaka ve Gazze bölgelerinde de düzenlendi. Batı Yaka`da bazı yerlerde işgal güçleri gösterilere müdahale ederek meydanlara çıkan kitlelere saldırdılar. Nablus`ta Hamas`ın çağrısıyla düzenlenen gösteriye de Mahmud Abbas yönetimine bağlı polisler saldırdı.

Ürdün`ün başkenti Amman`da da Mescidi Aksa`ya destek için büyük bir gösteri ve yürüyüş düzenlendi. Fakat Arap ülkelerinin birçoğunda halkların Mescidi Aksa`ya destek amacıyla da olsa meydanlara çıkmalarına ve gösteriler düzenlemelerine fırsat verilmedi.

Bugün Türkiye`de de Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Kayseri. Malatya, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirde Mescidi Aksa`ya destek ve siyonist işgal rejiminin iğrenç saldırılarını protesto amacıyla gösteriler ve eylemler düzenlendi. 

Filistin Haber

FİLİSTİN

DİYARBAKIR

BATMAN

BATMAN

ŞANLIURFA

MALATYA

KAYSERİ

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir