• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
Hz. Hüseyin İslam ümmeti için canını feda etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Hz. İmam Hüseyin ve  Kerbela şehitleri için Diyarbakır’da düzenlenen programdan sonra değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır Ehli Beyt Platformu yetkililerinden Emrullah Kaya, Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının İslam ümmeti birliği için canını feda ettiğini dikkat çekti.

Hz. Hüseyin’in ideolojisini ve fikirlerini anlamanın bütün Müslümanlar için çok önemli bir görev olduğunu belirten Ehli Beyt Platformu Yetkilisi Kaya, İmam Hüseyin’in Kerbela denilen yerde 72 yareniyle beraber şehit olduğunu hatırlattı.

Hz. Hüseyin (as), Hz. Ali ve Hz. Muhammed (sav)’in bir ideolojisinin olduğunu ifade eden Kaya, “Bu ideoloji de İslami otoriteyi yeryüzüne hâkim kılmaktır. Hz. Muhammed 23 yıl boyunca yeryüzüne İslam’ı yaymak için bir tohum ekti. Bu tohum da İslam’ın tohumuydu. Hz. Muhammed’in vefatından sonra sonra birileri bu davayı yayması gerekiyordu. Hz. Ali ve Ehli Beyt bu ağır davadan geri durmadılar ve bu uğurda canını verdiler.” dedi.

“Ehli Beyt mensupları İslam davası için bir bir şehit oldu”

İmam Ali’nin 40 sene boyunca derdini kuyuya anlattığını ve birçok sıkıntıya göğüs gerdiğine dikkat çeken Kaya, “İmam Ali 25 sene boyunca gözünde diken, boğazında da kemik ile yaşamıştır. Hz. Ali tüm yaşamı boyunca hep yalnız kalmıştır. Hz. Muhammed’in ektiği tohumu iyice yaymıştır ve ona bekçilik yapmıştır. Hz. Ali vefatından sonra bu görevi Hz. Hasan devralmıştır. Hz. Hasan da bu tohumun yayılması için çok çabalamıştır. Hz. Hasan bu yolda çok meşakkat çekti ama sabretti. İslam’ın otoritesini sağlamlaştırmak için sabretmek zorundaydı. Hz. Hasan bu uğurda şehit oldu. Onun şehadetinden sonra bu davayı Hz. Hüseyin taşımaya başladı. Hz. Hüseyin de bu tohumun yeşermesi için eliyle, kanıyla ve bütün varlığıyla mücadele etti. Hz. Hüseyin bu tohumu yeşertmeye çalıştı. Hz. Hüseyin de Babası ve ağabeyi gibi bu uğurda canını feda etti” ifadelerine yer verdi.

“Kurtuluşun tek çaresi İslami vahdettir”

İslam dünyasının kendi içinde çok parçalandığını ve birçok fırka ya ayrıldığının altını çizen Kaya Kaya, “Bugün İslam dünyasında çeşitli fırkalar oluşmuş durumdadır. Bu fırkaların tek amacı vahdet birlik ve beraberlik olmalıdır. Bugün İslam dünyasına birlik ve beraberlik lazımdır. Birlik ve beraberlik olmasa İslam dini bölünecektir. Hz. Hüseyin birlik ve beraberliğin en önemli sembollerinden biridir. Eğer biz İslam’ın emrettiği vahdet ve birliği sağlamak için vazifemizi yerine getirirsek hiçbir sıkıntı kalmayacaktır”

“Hz.Hüseyin’i gündemimizden düşürmemeliyiz”

Kerbela vakasının çok önemli bir dönemeç noktası olduğunu ve birkaç cümlede anlatılacak bir vaka olmadığını özellikle belirten Kaya, “Eğer Kerbela vakası olmasaydı İslam dini bu kadar ayakta kalamazdı. Kerbela vakasında Hz. Hüseyin kendini feda ettiği için İslam dini bu kadar yayıldı. Hz. Hüseyin’in şehadet gününde yapılan mersiyeler ve Hz.Hüseyin’in anlatılan misyonu İslam’ı ayakta tutuyor. Eğer Hz. Hüseyin’i anma ve anlama etkinlikleri olmasaydı İslam zafere erişemeyecekti. Bizler Hz.Hüseyini anlamak için onu anmalıyız ve onu anlatan etkinlikler düzenlemeliyiz” ifadelerini kaydetti. (Ali Fidancı – M.Sıddık Bilge-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir