• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Evde enerji tasarrufunun püf noktaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevlisi, İletişim Uzmanı Safure Kalaycı’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerle hanımlara evde enerjiyi verimli kullanmanın yolları anlatıldı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Başkanlık Salonu’nda düzenlenen seminerde enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji gibi konular işlendi.


Hanımlara evde enerjiyi verimli kullanmanın yolarını anlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü İletişim Uzmanı Safure Kalaycı, “Ülkemizde ve dünyada tüm insanlar gelişen teknoloji gereği enerjiye bağımlı olarak yaşıyor.  Ülkemizde ise enerji ihtiyacının yüzde 73’ü dışarıdan enerji ithal ediyor. Bunun için bu konuda bizler daha dikkatli olmalıyız” şeklinde konuştu.


Evde enerjinin verimli kullanımı mümkün

Enerji verimliliği hakkında bilgilendirme amaçlı birçok çalışmaya imza atıldığını anlatan Kalaycı, evlerde enerjiyi verimli kullanmak adına çok basit işlemlerin yapılabileceğini belirtti. Her geçen gün enerji kaynaklarına ve enerjiye olan ihtiyacın arttığını belirten Kalaycı, şunları söyledi:

“Baktığımızda herkesin elinde artık bir değil iki tane telefon, evinde birden fazla bilgisayar ve televizyon var. Ülkemizde ya da dünyada her ne kadar bir şekilde enerji ihtiyacı karşılansa da bizim burada dikkat etmemiz gereken enerjiyi verimli olarak kullanabilmektir. Bunun evde uygulanabilecek çok basit yöntemleri var; Ev hanımları ev aletlerini alırken mümkün olduğunca en verimli ev aletlerini kapasitelerine göre almalılar. Mümkün olduğunca enerji etiketi en yüksek olanları, A3+ olanları tercih etmeliler. Bunun yanı sıra günlük kullanımda anahtarlı prizlerin kullanılması, buzdolabı kapaklarının sıkça açılıp kapatılmaması, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi ürünleri tam kapasite doldurup çalıştırılması, elektronik cihazların  stand by modunda bırakılmadan işleri bittiğinde tamamen kapatılması gibi önlemlerle evlerde enerjinin verimli kullanımı sağlanabilir” (Zeki Aras –İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir