• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
Karlıova da İki Şehid ve HDPKK Demokrasisinin Gerçek Yüzü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu iki masum köylü vatandaşın suçu neydi ki Pkk bunları şehit etti. Karlıova’daki olayları doğru okumak ve değerlendirmek için yerinde (Karlıova’da) ve çevre köylerde araştırmalar yaptık. Olayların öncesi ve sonrasını sizler için araştırdık.

Bu olaylar 30 Mart seçimlerinin öncesine dayanıyor.30 Mart yerel seçiminde Karlıova belediye başkanlığını kazanmayı hedefleyen HDP’nin PKK kolu köy köy gezerek ‘’bir oy dahi farklı partilere gitmesin’’ derler . Başka partilere oy çıkması halinde köylülere çeşitli cezalar keseceklerini söylerler. 30 Mart akşamı yerel seçimi HDP Karlıova’ da kaybeder ve AKP kazanır. Kesin kazanmayı hedefleyen HDP kaybetmenin faturasını köylülere ve ilçede gözünün kestiği herkese ödetir. Bazı köylere 5 bin TL para cezası ve 5 yıl boyunca yaylalarda hayvanlarını otlatmama cezaları verilir ki Şehid Fethi’nin köyü (şimdi Karlıova’nın mahallesi sayılır) bu cezaları alan ve paraları ödeyen köylerdendir. Bu köyde HDP’ ye sadece iki oy çıkar.

PKK, Karlıovalı olan Kandil’deki bir üst düzey yöneticisine Hüda Par’ın çalışmaları ve halkın Hüda Par’a teveccühü konusunda bilgiler verir. Halkı Hüda Par’dan uzak tutmak için’’ ne gerekirse yapınız’’talimatı verilir. Karlıova- Varto hattındaki PKK kadrosu,HDP’yi Ağustos ayında Varto,Yedisu ve çevreden vatandaşları Karlıova’da yapılacak yürüyüşe katılama zorlar.Amaç Karlıova’da güçlü olduğunu göstermek.Karlıova’da esnafa kepenk zorla kapattırılır.Hüda Par üye ve gönüllüleri iş yerlerini kapatmazlar.PKK yandaşları 500 kişilik bir grup ile Hüda Parlıların iş yerlerine saldırır. Hüda Parlı yaklaşık 50 kişilik grup kendilerini savunur ve HDP yandaşlarından 9 kişi yaralanır ama Hüda Parlılar olaylardan yara almadan çıkar. HDP Karlıova’da prestij kaybı yaşar ve bu durumu hazmedemez. Prestijlerini düzeltmek için mutlaka intikam alacaklarını söyler.Kandil 60 kişilik bir grubu Karlıova ve çevresine prestij düzeltmeye gönderir.Karlıova ve çevre köylere gruplar halinde her akşam uğrayıp ,cezalar keser,para toplar,yaylalara çıkma yasakları koyarlar.

Özellikle Şehid Cengiz’in cesareti ve çevrede sevilen biri olması, akraba çevresinin çoğunun HDP’li olmasına rağmen tehdit ve uyarılara aldırmadan Hüda Par saflarında seçim çalışmalarına aktif olarak katılması PKK’nin dikkatini çekmiştir. Defalarca çevre köyler ve akrabaları aracılığıyla sakalını kesip,Hüda Par camiasından mutlaka uzak durmasını,durmadığı takdirde öldürüleceği söylenir.Şehit Cengiz tehditlere aldırmaz ve daha fazla çalışır Allah davası için.Karlıova’daki Hüda Par’lı arkadaşları, şehadetinden bir hafta önce evini Karlıova ilçe merkezine taşımasını söylerler; ama Şehit Cengiz Tiryaki cevaben:"Bizim şehadetimiz de, yaşamımız da kazançtır inşallah ‘’ diyerek köyde kalacağını ve meydanları onlara bırakmayacağını söyler.9 Ekim günü PKK’liler, 10 kişilik bir grupla 100 hanelik hepsi şehidin akrabası olan ve çoğu da HDP’ye oy vermiş akrabalarının gözleri önünde Şehit Cengiz’in evinin kapısını çalarlar.Şehit, kapıyı açmaz.PKK’liler el bombası göstererek kapıyı açmadığı takdirde çocuklarını da öldüreceklerini söylerler.Şehit, çocuklarını kurtarmak için çaresiz kapıyı açtığı gibi göğsünden kurşunlanır.Malatya’da 10 gün tedavi görür ama akciğerleri aldığı ağır yaraya daha fazla dayanamaz ve çok istediği şehadete kavuşur.Cenazesi 150 aracı aşkın bir konvoy ile arkadaşları tarafından köyde defnedilir.

PKK, Şehit Cengiz ve Fethi’nin köylerinin çevresindeki köylere uğrar. Bir kaç köyde toplantılar yapar ve toplantı yaptıkları köylülere Şehit Fethi’yi de vuracaklarını söylerler. Sadece Şehit Fethi değil Karlıova’da Hüda Par’dan birkaç yöneticiyi de vuracakları tehtidinde bulunurlar.İki gün sonra sabah saat 08.00 sıralarında Karlıova’nın hemen kenar mahallesi olan Şehit Fethi’nin köyüne uğrayıp ev ev,kapı kapı Şehit Fethi’yi sorarlar.En son kendisinin eşine sorup ve telefon numarasını da alıp çıkarlar.Şehidin eşi kendisini arar ve iki kişinin bütün köylüye kendisini sorduğunu ve kendisiyle işlerinin olduğunu söyler.Karlıova merkezde İş Kur kurasında adı çıkan Şehit, bir okulda kaloriferci olarak çalışıyor.Hemen geleceğini söyler ve yola düşer.PKK ‘li iki kişi yol boyunda uygun bir yer bulup pusuya yatar ve Şehit Fethi geldiği gibi göğsüne ateş açarlar ve plakasız bir araca binip kaçarlar.

Olaydan sonra Hatip Dicle diyordu ki: ‘’Bu olay karanlık odakların işi, devlet aydınlatmalıdır’’.Bizler de Hatip Dicle`ye soruyoruz: ‘’YDG-H Batman merkez ve YDG-H Silvan twitter hesapları olayı üstlenirken neden sizler inkar ediyorsunuz ve hedef saptırmaya çalışıyorsunuz? Sizlere büyük çoğunluğunun oy verdiği bu köylerde gezenler, toplantılar yapanlar, halktan haraç toplayanlar PKK değil ise neden hiçbir köy halkı şikayetçi olmadı ve HDP bu olaylarla ilgili bir gün konuşmadı? Yok karanlık eller diyorsanız aylardır Karlıova ve çevre köylerde gezen bu karanlık ellere neden sessiz kaldınız? Neden HDP’ye oy veren köylerde cirit atıyorlar da siz bu olaylara sessiz kalıyorsunuz ve bu karanlık kişileri ve gündeme getirmiyorsunuz? Gücünü kimden alıyor bu köylülere cezalar kesen ve yaylalara çıkma yasakları koyanlar? Neden bütün Karlıova halkının bildiği bu gerçeklerle ilgili hiç bir gün konuşmadınız? Neden sözde haklarını savunduğunuz bu köylülere yapılan zulümlere sessiz duruyorsunuz? Varsa bir cevabınız bizler de karanlık elleri başka yerlerde arayalım ve hep beraber bu halka zulüm yapan karanlık elleri deşifre edelim.Bölge halkı, kimin karanlık ellerle el ele çalıştığını çok iyi biliyor.Sizlerden HDP’li bir genç vurulsaydı (ki bizler onların da ölmesini istemiyoruz) kıyametler koparırdınız.Suskunluğunuz ve kınamamanız ve olayın takipçisi olmamanız faillerin sizlerden olduğunun en açık ve net kanıtıdır.Bu halk yıllardır konuştuklarınızın yüzde 95’i yalanlarla dolu olan sizlere zaten inanmıyor.Aklınız varsa Kürtleri savunurken sizden farklı düşünen Kürtleri katletmekten vazgeçiniz.Aksi takdirde bu bölgede akacak kanın size,Kürt halkına ve hiçbir kimseye faydası ve faydaları olmayacaktır.’’Denenmişleri tekrar denememek akıllı insanların işidir.’’Aklınızı başınıza alınız.Halkın gözünün içine bakarak yalanlar sıralamayı bırakın artık(idi bese)..

Vel Akibetün Lil Müttakin…

Hüseyin Özgür - kovancilarajans

Bu haberler de ilginizi çekebilir