• DOLAR 34.016
  • EURO 38.061
  • ALTIN 2833.051
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 12 Ekim Çarşamba Günü Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; "Göçebe Öğretmen" Uygulamasına Hayır`
"Milli Eğitim Bakanlığı`nın personel atama ve yer değiştirme işlemleri ile ilgili yeni bir yönetmenlik çalışması yaptığı bilinmektedir. Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, eğitimin çalışanlarının huzursuz eden bakanlığın "Göçebe Öğretmen" uygulamasına kesinlikle karşı olduklarını bildirdi.

`Üniversitede Yeni Akademik Yıl `
Batman Üniversite`si 2011-2012 akademik yılına görkemli bir şekilde start verdi. Konser, eğlence ve birçok değişik aktiviteyle seneye start veren Batman Üniversite`si yeni akademik yılda da bir çok başarıya imza atmayı hedefliyor.

Doğuş Gazetesi; `Kaymakam, Jandarma Noktalarını Denetledi`
Batman`ın Sason ilçesi Kaymakamı Bahadır Yörük, kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığı inceleme gezilerine devam ediyor. Kaymakam Yörük, ilçeye bağlı karakol komutanlıkları ve korucu görev noktalarını denetledi.

`Üniversite`nin Akademik Yılı Açılışı Yapıldı`
Batman Üniversitesi 2011-2012 Akademik yılı açılışı yapıldı. Üniversitenin 2011-2012 Akademik yılı açılışı sabah 08.30`da Valilik çelenk töreniyle başladı. Kortej yürüyüşüyle Rektör Prof.Dr. Abdüsselam Uluçam eşliğinde akademik üyeler Valilik bahçesine yürüdü. Konferans salonunda devam eden açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek telgraf çekerek başarı dileklerinde bulundu.

Pusula Gazetesi `Fay Hattı Konut Sahiplerini Tedirgin Etti`
Batman Üniversitesi Jeoloji bölümü profesörlerinin kuyu üzerinde yaptıkları çalışmalarda 2. derecede deprem bölgesi olduğunun ve bulunan fay hattının Esentepe, Dünya Hastanesinden Organize Sanayi Bölgesine kadar uzandığını söylemelerini üzerine bu bölgelerde ikamet eden vatandaşlar tedirgin oldu.

`Havalar Soğudu, Soba Hazırlığı Başladı`
İlimizde bulunan soba üreticileri, kış mevsimine hazırlık için hummalı bir çalışma içine girdi. Soba satışlarının yoğun olacağını düşünen soba ustaları, yoğun bir soba üretimi yapıyor.

Batman Umut Gazetesi; `Sağlık Skandalı Mı? İddia Mı?"
Siirt E Tipi Kapalı Cezaevinde Perşembe günü kalp krizi geçiren Hamit Çöklü önce Diyarbakır Dicle Tıp Fakültesine kaldırıldı. Hamit Çöklü`nün yakınlarının iddialarına göre burada doktorların keyfi uygulamalarından dolayı müdahale edilmeyen Çöklü, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Elazığ`da beş gün bekletilen hastanın basit gerekçelerle Kayseri`ye sevk edileceği ve sevkin dün gerçekleştirildiği ifade edildi.

`Kur`an Nesli Diyarbakır`da Yarışma Düzenledi`
Kur`an Nesli Platformuna üye dernekler arası Türkiye genelinde düzenlediği Umre ödüllü "Kur`an- ı Kerimi Güzel Okuma ve İlimleri" yarışmaları devam ediyor. Diyarbakır ayağı, Merkez Kayapınar ilçesinde yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle halkın teveccühünü kazanan Şura Der tarafından yapıldı.

Batman Barış Gazetesi; `Kaymakam mevzideydi`
Batman`ın Sason ilçesi Kaymakamı Bahadır Yörük, kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığı inceleme gezilerine devam ediyor. Kaymakam Yörük, ilçeye bağlı karakol komutanlıkları ve korucu görev noktalarını denetledi.

Batman Postası Gazetesi; `Karnından 7 Kilo Ur Çıktı`
Karın şişkinliği şikâyeti ile hastaneye giden 42 yaşındaki Baki Demir`in çekilen filmlerinde karnında ur tespit edildi. Ameliyata alınan Demir`in karnından 7 kilo ağırlığında ur çıkarıldı.
Karnında şişkinlik hissettiği için Batman Bölge Devlet Hastanesi`ne giden Baki Demir (42) adlı vatandaş ur şoku yaşadı.

Batman Gazetesi; "Göçebe Öğretmen" Uygulamasına Hayır!`
Milli Eğitim Bakanlığı`nın personel atama ve yer değiştirme işlemleri ile ilgili yeni bir yönetmelik çalışması yaptığını hatırlatan Başkan M. Şafi Özperk "Göçebe Öğretmen" uygulamasına "hayır" dedi.

Batman Çağdaş Gazetesi; "Akademik Yıla `Merhaba"
Üniversitenin 2011-2012 akademik yılı açılışı dün yapıldı. Kortej yürüyüşüyle Rektör Prof.Dr. Abddüselam Uluçam eşliğinde akademik üyeler, Valilik bahçesine yürüdü. Konferans salonundaki açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, telgrafla başarı dileklerinde bulundu.
Halid Coşkun - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir